Close
Ez vár azokra, akik egy oltással mennek át Szlovákiába

Ez vár azokra, akik egy oltással mennek át Szlovákiába

A szlovák hatóságok bejelentették, hogy augusztus 30-tól kezdődően ötnapos karantén-kötelezettség lép életbe azon utazók esetében, akik nem kapták meg mindkét koronavírus elleni oltásukat. Ezt csupán az ötödik napon lehet megszüntetni negatív teszt bemutatásával.

Korábban az oltatlan utazók – beleértve azokat is, akik csak az első dózis kapták meg –, mentesültek a tizennégy napos karantén alól, amennyiben érkezéskor negatív PCR-tesztet vagy antigéntesztet mutattak be. A teljesen immunizáltak azonban továbbra is mentesülnek a karantén-kötelezettség alól Szlovákiába érkezéskor, kivéve, ha légi úton érkeznek egy olyan országból, amely nem szerepel azon a listán, amelynek értelmében mentesülnének a vizsgálati követelmények alól.

Ebben az esetben ki kell tölteni a belépési űrlapot, és hetvenkét órán belül elvégzett negatív PCR-teszt bemutatása is szükségessé válik.

Magyarországra ez utóbbi nem vonatkozik.

Mint ismert, a teljesen vakcinázott személynek azt tekintjük, akit a kétadagos Covid-vakcina mindkét dózisával beoltottak, és a legutóbbi oltása óta tizennégy nap telt el. Egydózisú vakcina esetén huszonegy napnak kell eltelnie ahhoz, hogy a személy teljesen oltottnak minősüljön. Szlovákia jelenleg számos európai országban alacsony kockázati listán szerepel.

Annak ellenére, hogy Szlovákiában az európai átlaghoz képest jelenleg jó a helyzet, a szomszédos országokban folyamatosan romlanak a járványügyi adatok. Spanyolország Ausztriát és Horvátországot már magas kockázati kategóriába sorolta, így az onnan érkezőkre szigorúbb szabályok vonatkoznak.

(Forrás: SchengenVisaInfo, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom