Close
Koronavírusosan is simán bemehetnek dolgozni Szlovéniában egy új döntés értelmében

Koronavírusosan is simán bemehetnek dolgozni Szlovéniában egy új döntés értelmében

Újabb karanténkötelezettség alóli kivételekről döntött a szlovén kormány, és van olyan olvasata, ami alapján még koronavírusosan is bemehetnek munkába az emberek. 

Az egészségügyi dolgozók mellett szerdától a szociális ellátórendszerben és az oktatásban dolgozóknak sem kell karanténba vonulniuk, ha fertőzött személlyel érintkeztek, de nincsenek tüneteik, közölte Janez Poklukar szlovén egészségügyi miniszter a kabinet ülését követően.

Poklukar kiemelte:

a kockázatos érintkezést követően a munkavállalónak hét napon keresztül minden nap tesztet kell végeznie, a munkahelyén pedig FFP2-es maszkot kell viselnie.

A kivételek nem vonatkoznak azokra, akiknek pozitív a vírustesztjük, nekik mindenképpen hét napig el kell különíteniük magukat. Viszont azok, akik három oltást kaptak, a tesztelés és a maszkhordás alól is felmentést kapnak,

tehát simán bemehetnek tünetmentes covidosként dolgozni.

Szintén újdonság, hogy az oktatásban egész osztályok is hatósági elkülönítőbe kerülhetnek, ha a tanulók harminc százaléka megfertőződik.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

szlovén | koronavírus | járvány | korona | szlovénia

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom