Close
Koronavírusosan is simán bemehetnek dolgozni Szlovéniában egy új döntés értelmében

Koronavírusosan is simán bemehetnek dolgozni Szlovéniában egy új döntés értelmében

Újabb karanténkötelezettség alóli kivételekről döntött a szlovén kormány, és van olyan olvasata, ami alapján még koronavírusosan is bemehetnek munkába az emberek. 

Az egészségügyi dolgozók mellett szerdától a szociális ellátórendszerben és az oktatásban dolgozóknak sem kell karanténba vonulniuk, ha fertőzött személlyel érintkeztek, de nincsenek tüneteik, közölte Janez Poklukar szlovén egészségügyi miniszter a kabinet ülését követően.

Poklukar kiemelte:

a kockázatos érintkezést követően a munkavállalónak hét napon keresztül minden nap tesztet kell végeznie, a munkahelyén pedig FFP2-es maszkot kell viselnie.

A kivételek nem vonatkoznak azokra, akiknek pozitív a vírustesztjük, nekik mindenképpen hét napig el kell különíteniük magukat. Viszont azok, akik három oltást kaptak, a tesztelés és a maszkhordás alól is felmentést kapnak,

tehát simán bemehetnek tünetmentes covidosként dolgozni.

Szintén újdonság, hogy az oktatásban egész osztályok is hatósági elkülönítőbe kerülhetnek, ha a tanulók harminc százaléka megfertőződik.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

korona | covid-19 | járvány | koronavírus | szlovénia

FOLYTASD EZZEL

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram