Close
Mi már tudjuk, hol iszol idén nyáron a Balatonon

Mi már tudjuk, hol iszol idén nyáron a Balatonon

Gyenesdiáson, ahol mindig kék a Balaton és sohasem éhesek a cápák.

Nyár, kert, napfény, család, barátok, kutyák, biciklik, koccintások, egyszerű, lokális konyha, kiváló borok, prémium sörök, emlékezetes balatoni élmények – megnyílt a Kóstolom Balaton Borház, ahol szuper balatoni borokat és habzókat, jeges Tubi szódát, gyöngyöző gin tonikot, hideg söröket, frissítő limonádét adnak, a kert pedig árnyas, a kivetítő nagy és feszes, a hangulat pedig extra chill.

A Kóstolom sztori

Baráti és családi kapcsolatok szövik át a mindennapokat a Kóstolom csapatában, na meg a legfőbb összekötő kapocs: a bor szeretete. Felsorolni is nehéz, hogy mi mindennel foglalkoztak az elmúlt öt évben; 2016 tavaszán elindították a kostolom.hu adatbázist, ami az ország borászatait, éttermeit, szálláshelyeit, illetve a borvilág híreit mutatja be, mindemelett az ország boros eseményeit is megtalálja az érdeklődő.

2018 őszén új kaland vette kezdetét: Buda szívében megnyílt a Kóstolom Borbár, ami olyan jól debütált a hazai borbár színtéren, hogy alig egy évvel az indulás után máris duplájára kellett bővíteni a vendégteret. Szakmai körökben a borbár egyedi boros eseményeinek is hamar híre ment, köztük a Borpárbajnak, illetve a VIP Borklubjaiknak.

A Kóstolom Borház Balaton sztori

Ezzel el is érkeztünk az idei év nagy ugrásához: júniustól már Gyenesdiáson is megtalálható a Kóstolom-életérzés. A Balatonhoz, a szabadsághoz illően egy lazább, bulizósabb hangulatú, könnyedebb hangvételű helyre számíthatnak azok, akik ellátogatnak a Kóstolom Balaton Borházba, ahol főként a balatoni borokra helyezték a hangsúlyt.

Gyenesdiáson hatvan évvel ezelőtt még nem családi nyaralók sorakoztak egymás mellett, hanem szőlőtőkék. Nagyszüleink egy zöldmunkával töltött szorgos nap után még nem a strandon heverésztek, hanem betérek Gyenesdiás kultikus épületébe, a Borházba. Ott koccintottak arra, hogy jó termés legyen, a szüretre, ott kóstolták az új borokat. A Kóstolom csapat pedig most ebbe az ikonikus házba költözik be, hogy egy kicsit felélessze, felelevenítse és felpezsdítse Gyenesdiás borkultúráját.

A kínálat legalább kétharmada a tó környékén található négy borvidék választékából áll össze, a fennmaradó részt pedig az ország többi borrégiójának borai, valamint azok a habzó borok, pezsgők és champagne-ok alkotják, amik a Kóstolom-csapat saját kedvencei.

Nyár, napfény, család, barátok, kutyák, biciklik, koccintások, egyszerű konyha, helyi alapanyagokra építve és kiváló borok – vagyis minden adott az emlékezetes boros élményekhez.

–  “Célunk, hogy aki felénk jár, közvetlen kapcsolódhasson a borkultúrához, megismerkedhessen a választékunkon keresztül olyan termelőkkel, akiknek fontosak a helyi értékek és méltón képviselik a régiót. Az összes bort amit helyben meg lehet kóstolni, elvitelre pinceáron is kínáljuk, mint egy klasszikus Vinotéka, ezért, ha csak egy palack, vagy netán egy karton bort szeretnél venni, akkor is érdemes beugrani hozzánk. Mivel három különböző vendégterünk van –  terasz, kert és pince –, párhuzamosan futhat a pincében, vagy igény szerint a kertben borkóstoló, miközben a fedett teraszon nézzük az Eb-döntőt éppen, vagy később az olimpiai aranyakat ünnepeljük együtt és pukkantjuk a pezsgőket” – mondja Pintér Zsolt, a Kóstolom Borbár és a Kóstolom Balaton Borház egyik alapítója, tulajdonosa.

(Fotók: Kóstolom)

megnyitott | pezsgő | borbár | Gyenesdiás | kóstolom

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Neked a kávézás a szertartásról vagy a koffeinről szól? Ezt kérdi meg egy friss felmérés, és izgalmas válaszokat talál

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram