Igazi őszi tésztaéltelt kapunk akkor, ha tejjel felturbózott siitake és erdei gombás pennét készítünk. Az étel ráadásul rekordgyorsasággal asztalra tehető, egy fárasztó munkanap után is könnyedén elkészíthető.
Hozzávalók:
- 2 teáskanál növényi olaj
- 5 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
- 4 gerezd fokhagyma összezúzva
- 250 gramm friss siitake gomba, feldarabolva és vékonyra szeletelve
- 500 gramm erdei gombas vékonyra szeletelve
- Só
- 1/2 evőkanál sima liszt
- 2 csésze alacsony zsírtartalmú tej
- fehér bors
- 375 gramm penne
- 1 teáskanál sótlan vaj
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
- Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben! Adjuk hozzá az újhagymát és a fokhagymát, és pirítsuk két percig! Közben szokás szerint főzzük meg a pennét!
- Tegyük bele a siitake gombát, takarjuk le, és időnként megkeverve pároljuk öt percig, vagy amíg meg nem puhul!
- Adjuk hozzá az erdei gombát is, és sózzuk-borsozzuk ízlésünk szerint! Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverve, öt percig!
- Amikor a gomba nedvessége elpárolgott, szórjuk meg a liszttel, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és főzzük öt percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik!
- Keverjük össze a lecsöpögtetett tésztát és a gombás szószt, tálaláskor szórjuk meg parmezánnal!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
gasztronómia | recept | olasz recept | penne | gomba
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!