Close
Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Szerelemből született Magyarország első luxustortája: a budaörsi Nour desszert alapítója, Kecskés Alexandra a tavaly augusztusban Palágyi Eszter, Michelin-csillagos étteremben megfordult séf fogásaival megrendezett Nour Dubaji Desszertvacsora egyik desszertjének kóstolásakor döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is, egy különleges torta formájában.

A szarvasgomba iránti évek óta tartó rajongása és kíváncsisága a desszertvacsora után egy rábakecöli kutyás szarvasgomba-vadászatra vitte, hogy még több tapasztalatot szerezzen a különösen nemes alapanyag kapcsán.

A Nour desszertműhelyben most, fél évnyi folyamatos tökéletesítés után,

március 23-tól rendelhető a La Truff’, Magyarország első luxustortája.

A La Truff’ luxustorta Palágyi Eszter és a desszertműhely közös munkájának eredményeképp született meg.

Az első szarvasgombás desszert a Nour és a séf tavaly augusztusi Dubaji Desszertvacsoráján debütált és a vendégek nagy elismerését élvezhette. Ezután kezdődött a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amelyet a hazai közönség és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak.

A luxustorta a különleges ünnepek, kiemelt események, kerek évfordulók legszebb ajándéka szeretne lenni és elsősorban azoknak készült, akik érdeklődnek a különleges alapanyagok és a nem mindennapi ízélmény iránt.

A La Truff’ torta fő alkotóeleme a legkifinomultabb aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, melyben szarvasgombás fehér csokoládé ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses fehércsokoládé-ropogós rétegek váltják egymást.

A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek fekete bársony fújással és aranypelyhekkel díszítik.

A tortának nemcsak az ízvilága, hanem a megjelenése is mutatja, hogy igazi high-end termékről van szó.

A desszertet egyedi kalapdobozban vihetik haza a vásárlók, akik ajándékként egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak: az Érsek Éden szarvasgombaolaja aroma hozzáadása nélkül, igazi szarvasgombából készül.

A régi kedvencek mellett március 25-től elérhető a Nour új, tavaszi desszertkollekciója is: bemutatkozik a Matcha, amely biztosan elkápráztathatja azokat, akik kíváncsiak egy japán teakertből érkező, különleges ízélményre. Ezen a hétvégén debütál két gyümölcsös szépség, a Citron, amely a lágy fehér csokoládé és a citrom savanyú ízvilágának különleges találkozására épül, illetve a Framboise, amely egy házi puncsos granolarétegen hordozza a málnát és a vaníliát.

A különlegességek kedvelői ekkor élvezhetik először a Sésame desszertben a fekete szezám, a csokoládé és az arany találkozását is.

 

Palágyi Eszter | La Truff’ | torta | luxus | budaörs

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram