Close
Egészen nem e világi látványt nyújt Lanzarote vulkanikus szőlőültetvénye

Egészen nem e világi látványt nyújt Lanzarote vulkanikus szőlőültetvénye

Láttál már vulkáni üledékbe ültetett szőlőt? Mi sem, úgyhogy egészen elképedtünk ezen a földöntúli látványon.

Lanzarotén, a Kanári-szigetek egyikén egészen elképesztő és látványos módját találták a borkészítésnek. A szikár, vulkáni eredetű tájban már a 18. századtól léteznek szőlőültetvények;

a helyi szőlőművelés titka pedig a geria, azaz a vulkáni kavics rétegeibe ásott, kúp alakú lyuk, melynek közepébe ültetik a szőlőtőkéket.

A lyukak szélén holdsarló alakban sziklafalakat alakítanak ki, mellyel a szél ellen óvják a szőlőt.

A kráterekben a szőlő mellett még gyümölcsfákat, például fügét is termesztenek, de kérdés nélkül a szőlő a legfontosabb.

Egészen hihetetlen, de a szőlőt sohasem öntözik: a melegebb vulkáni talaj miatt annyi pára csapódik le a levegőből, amely kielégíti a szőlő vízigényét.

A szőlőket számos pincészet műveli meg és nemzetközi díjas borokat készítenek belőlük, ezek közül a leghíresebb a malváziaszőlőből készült testes, nehéz, mennyei fehérbor.

(Fotók: Getty, World Beauties and Wonders)

lanzarote | vulkán | vulkanikus bor | kanári-szigetek | bor

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom