Close
Lappföldön balti lazacra vadászni a horgászat legmeditatívabb formája

Lappföldön balti lazacra vadászni a horgászat legmeditatívabb formája

A fly fishermenek, Észak-Skandinávia folyami zarándokai. Pazar mozit mutatunk.

Lappföld észak-svédországi területein játszódik ez a pazar kisfilm, amelynek főszereplői olyan pecások, akik a nagyvárosi élet elől menekültek fel északra, hogy valami olyasmit éljenek meg, ami urbánus környezetben lehetetlen. Kívülállók számára rendszerint érthetetlen, mi az, ami miatt emberek órákon át képesek a vízben/vízen/víz szélén várakozni, de a Laplandersnek köszönhetően sikerül átadni valamit abból a statikus kalandból, ami a horgászat. Lappföld pedig olyan, mintha egy elveszett világ kelt volna életre.

video | lazac | svédország | lappföld

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram