Close
Leállnak az osztrák síterepek, de van megoldás a csúszásra

Leállnak az osztrák síterepek, de van megoldás a csúszásra

Az ausztriai szigorítások a sípályákat is érintik.

Ennek értelmében keddtől a hobbisíelők nem használhatják az osztrák síterepek felvonóit – olvasható a Síelők.hu-n.

Ausztriában a turizmust ismét keményen érintik az új szabályok. November 30-ig bezárják a közfürdőket és a szállodákat (a turisták részére), az éttermekből csak kiszállítással lehet rendelni. A síterepeket leginkább érintő szabályozás, hogy megtiltják az összes típusú sílift üzemeltetését a nagyközönség (hobbisíelők) számára. Versenyzőkre ez a tilalom nem vonatkozik.

Nincs azonban veszve minden, mert az országban csak a sífelvonókat állították le, tehát a sífutás és sítúrázás továbbra is engedélyezett, amennyiben meg lehet oldani felvonózás nélkül. Ha valaki sífelvonókat is szeretne használni novemberben az Alpokban, akkor már csak Dél-Tirol (Olaszország) és Svájc pályái maradtak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Síelők.hu, fotók: Pixabay)

| síelés | ausztria | leáll | felvonó

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram