Levágták a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról

A Budapest-Győr fővonal október 26-ig tartó felújítása miatti vágányzár hatalmas fennakadásokat okoz a vonatközlekedésben, és a még óránként közlekedő nemzetközi vonatok is  húsz-harminc perc késéssel érkeznek meg a célállomásra.

Ezért, mint Vitézy Dávid Facebook-posztjából kiderül, az osztrák vasút, az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalú bejelentést tett.

Jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München felé továbbmenő budapesti Railjet-vonatokat.

Ez nem csak azt jelenti, hogy aki az említett úti célokra vontozna, annak át kell szállnia Bécsben, hanem azt is, hogy a késve érkező budapesti vonatra nem fog várni a csatlakozás.

A nemzetközi vonatokon kívül egyébként minden más vonatot buszok pótolnak a Budapest-Győr szakaszon.

(Forrás: Vitéz Dávid/Facebook, képek: Getty Images)

 

nemzetközi vonatok | railjet | vonat | vasút | vágányzár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom