Close
Egy kitalált európai országon pörög az internet, már himnusza, légitársasága és kormánya is van

Egy kitalált európai országon pörög az internet, már himnusza, légitársasága és kormánya is van

Az amerikaiak földrajzi tájékozatlanságán gúnyolódó mémmel indult Listenbourg, aztán a lavina nem állt meg.

Október végén egy Gaspardo nevű Twitter-felhasználó kitett egy manipulált térképpel egy tweetet, amiben azzal akart poénkodni, hogy az amerikaiak mennyire nincsenek otthon földrajzban és még ezt az országot sem ismerik.

“Biztos vagyok benne, hogy az amerikaiak nem is tudják a nevét ennek az országnak”

— írta a Spanyolországhoz és Portugáliához csatolt országra mutatva.

Egy másik júzer azonnal válaszolt:

“Ki ne ismerné Listenbourgot?”

Ezzel pedig elindult a lavina. Máris jött rá egy következő poszt: Csodált meg Listenbourg szépségét!

Majd egy nappal később már történelmi dokumentumokkal létrejött az ország “hihetetlen történelme”, majd kialakult egész Listenbourg demográfiája:

Az ország 59 millió lakosú, 2022. október 31. óta tagja az EU-nak, az ENSZ-nek és a NATO-nak, uralkodója XV. Listen király, zászlaja is van, amin vörös és sárga alapon egy arany sas látható, valamint megjelent a nemzeti himnusza is.

Aztán persze az egészet meglovagolták különböző világmárkák, például a Waze hivatalos oldala is kiírta, hogy “Listenbourg, legalább már tudjuk, hogy juthatunk el oda!”, a 2024-es párizsi olimpia hivatalos oldala gratulált neki az EU-csatlakozáshoz, a Prime videó közölte, hogy hamarosan forgatnak az országban, Jean Lassalle volt francia elnökjelölt pedig arról posztolt, hogy részt vett a Listenbourgi Mezőgazdasági Fesztiválon:

“Köszönöm a tenyésztőknek, hogy ellátogathattam az ország egyik utolsó kézműves gyapjúkészítő műhelyébe.”

Listenbourgnak öt elképzelt tartománya van: Flußerde, Kusterde, Mitteland, Caséière és Adriàs, a Le Figaro pedig – amely egy teljes, fiktív útinaplót szentelt az országnak – közölte, hogy vonattal, autóval vagy repülővel lehet az országba eljutni. De óvatosságra intenek, mert a Listenboug INFO szerint nemrég volt egy halálos áldozatokkal járó vonatbaleset is, de azóta már helyreállt a vonatközlekedés.

A művészetkedvelők Listenbourg fantasztikus kulturális örökségét is megtekinthetik a Le Figaro szerint, például a “nagyszerű helyi művész, Heinrich Lester festőt a Listenbourg Művészeti Múzeumban.”

A Ryanair is beszállt a sztoriba, Twitteren közölték, hogy hamarosan új központot nyitnak Listenbourgban, mire azonnal létrejött a Listen Airlines, akik válaszoltak, hogy a Ryanair csak ne vegye el a munkájukat.

Létrejött természetesen az ország saját honlapja, ahol mind a 17 miniszter, valamint a miniszterelnök kilétére is fény derül, az ország elnökjelöltje pedig a lavinát elindító térképkészítő, Gaspard Hoelscher lett.

Ilyenkor imádjuk az internetet.

(Forrás: RTL)

kitalált ország | Európa | ország | listen airlines | listenbourg

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram