Close
Budapesttől tízórás autóútra nyílt meg a világ leghosszabb lombkoronasétánya

Budapesttől tízórás autóútra nyílt meg a világ leghosszabb lombkoronasétánya

A Senda dil Dragun lombkoronasétány Svájc szívében várja a látogatókat, akik másfél kilométeres lélegzetelállító úton haladhatnak végig.

Számos módja van annak, hogy elmerüljünk Svájc természetes szépségében a festői vonatozástól az epikus túrákig. Idén ez a lista tovább bővült, hiszen a nyáron ünnepélyes keretek között átadták a világ leghosszabb lombkoronasétányát az országban: a Senda dil Dragun másfél kilométer hosszú, Laax Murschetg és Laax Dorf falvakat köti össze Svájc délkeleti részén. A Sárkány útja hihetetlenül népszerű, alig két hónap alatt több mint 45 ezer látogatót fogadott.

Az ösvényen négy platformot alakítottak ki, ahol információs táblákon olvashatók el az erdő növény- és állatvilágának jellegzetességei. A gyerekeknek ráadásul arra is lehetőségük nyílik, hogy a murschetgi toronyból egy spirálcsúszdán csússzanak le a sétány aljára.

Október 11-től a vendégek digitális élménnyel is kiegészíthetik Senda dil Dragunban tett látogatásukat.

Egy-egy bérelt tablet segítségével ugyanis a látogatók belépnek a kiterjesztett valóságba, így még többet megtudhatnak a régió állat- és növényvilágról, geológiájáról, mezőgazdaságáról is.

Hamarosan a Normafán is hasonló lombkoronasétányon haladhatunk végig. Sok száz éves fák lombjain át vezet majd a Hello Wooddal közösen megálmodott tanösvény.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Flims Laax Falera/Philipp Ruggli)

lombkorona | túra | Svájc | tanösvény | lombkorona tanösvény

FOLYTASD EZZEL

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom