Close
Rendőrségből luxusszálloda – Ilyen csodálatos lett a NoMad

Rendőrségből luxusszálloda – Ilyen csodálatos lett a NoMad

A New York-i székhelyű lakberendezési cég, a Roman and Williams a londoni NoMad szálloda enteriőrjének kialakítása során a látványos viktoriánus elemeket és az amerikai dzsesszkorszak utalásait ötvözte.

Egykori bíróság és rendőrség épületét alakították át a NoMad amerikai szállodalánc első nemzetközi előőrsévé. Az 1800-as évek végén épült komplexumban kilencvenegy szállodai szoba, egy üvegházra hasonlító étterem, egy klasszikus brit kocsmára hajazó bár és egy nagy bálterem is található.

A Roman és Williams építésziroda célja az volt, hogy kiemeljék az épületegyüttes viktoriánus jellegzetességeit, miközben új, az 1920-as évek New Yorkjára utaló elemekkel is gazdagították.

A vendégek az eredeti porte-cochere-n, azaz egy látványos fedett bejáraton keresztül lépnek be a szálloda halljába. A recepció oldalt helyezkedik el, borítását két hónapig, kézzel készítették. Igazán figyelemre méltó a lobby csillára, amelyre a tervezőcsapat Connecticutban bukkant rá, hogy aztán a restaurálási munkákat követően az Egyesült Királyságba szállítsák.

A dizájnerek szerint a lobby a régi és az új kettősségét testesíti meg. Az előcsarnok fölé függesztett acélelemek miatt azonban egyfajta iránytűként is funkcionál, hiszen elvezeti a vendégeket a hálószobájukba.

Az egykori rendőrőrs üvegkupolájával fantasztikus étteremmé vált. Az enteriőr kialakítása során központi figyelmet kapott a zöldnövényzet, amelyeknek köszönhetően a létesítmény egy Edward-kori üvegház benyomását kelti. A falakat egyedi csempék, a székeket fantasztikus kárpitok borítják. Mellette található egy hangulatosabb étkezőrész, amelyben a kézzel festett tapéták és a sötét árnyalatú faburkolatok dominálnak.

A szálloda könyvtárában sárgaréz lámpák világítják meg  a falra felakasztott műalkotásokat és az antik könyvek gyűjteményét. Az állami hivatal területét bálteremnek álmodták újra. A dupla belmagasságú terem mennyezetéről hatalmas csillárok lógnak le, a falakon kézzel készített gyertyatartók és falfestmények sorakoznak, hogy semmihez sem hasonlítható hangulatot teremtsenek. A tervezők azonban itt még nem álltak meg.

A szálloda különlegességének számít ugyanis a Side Hustle bár is, amelyet a klasszikus brit kocsmákról mintáztak.

A falakat dombornyomott bőrkárpit borítja, miközben a bőr- és mahagónifülkék között üveggömbök lógnak.

A NoMad London minden szobájában kőmozaik fürdőszoba, márványmosdó és egyedi Lelievre damaszttapéta található. A húsz lakosztályt úgy alakították ki, hogy jól felszerelt apartmanokra hasonlítsanak, saját nappali- és étkezősarok is helyet kapott bennük. A hálószoba fókuszpontja a szabadon álló kád.

Mint ismert, a NewMad-beli Sydell Group tulajdonában lévő NoMad Las Vegasban és Los Angelesben is rendelkezik szállodákkal, amelyek egy korábbi bankközpontban találhatók.

Nem a NoMad az első olyan szálloda, amely különleges helyszínt alakít át minden igényt kielégítő luxusszállodává. Hat év építkezés és több mint húszmilliárd forintnyi font kellett ahhoz, hogy a Cornwallban lévő Bodmin börtönt modern, hetvenszobás szállodává alakítsák. A projekt úgy tűnik, kifizetődik, hiszen az egyedi élményt kínáló szálláshely igazi turistamágnes.

(Forrás: Dezeen, fotók: Simon Upton)

FOLYTASD EZZEL
Meredeken néz le az óceánra ez a szuperstílusos Airbnb-kabin
Mától megnyílt a Néprajzi Múzeum a Városligetben, és már díjat is kapott!
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom