Close
Rendőrségből luxusszálloda – Ilyen csodálatos lett a NoMad

Rendőrségből luxusszálloda – Ilyen csodálatos lett a NoMad

A New York-i székhelyű lakberendezési cég, a Roman and Williams a londoni NoMad szálloda enteriőrjének kialakítása során a látványos viktoriánus elemeket és az amerikai dzsesszkorszak utalásait ötvözte.

Egykori bíróság és rendőrség épületét alakították át a NoMad amerikai szállodalánc első nemzetközi előőrsévé. Az 1800-as évek végén épült komplexumban kilencvenegy szállodai szoba, egy üvegházra hasonlító étterem, egy klasszikus brit kocsmára hajazó bár és egy nagy bálterem is található.

A Roman és Williams építésziroda célja az volt, hogy kiemeljék az épületegyüttes viktoriánus jellegzetességeit, miközben új, az 1920-as évek New Yorkjára utaló elemekkel is gazdagították.

A vendégek az eredeti porte-cochere-n, azaz egy látványos fedett bejáraton keresztül lépnek be a szálloda halljába. A recepció oldalt helyezkedik el, borítását két hónapig, kézzel készítették. Igazán figyelemre méltó a lobby csillára, amelyre a tervezőcsapat Connecticutban bukkant rá, hogy aztán a restaurálási munkákat követően az Egyesült Királyságba szállítsák.

A dizájnerek szerint a lobby a régi és az új kettősségét testesíti meg. Az előcsarnok fölé függesztett acélelemek miatt azonban egyfajta iránytűként is funkcionál, hiszen elvezeti a vendégeket a hálószobájukba.

Az egykori rendőrőrs üvegkupolájával fantasztikus étteremmé vált. Az enteriőr kialakítása során központi figyelmet kapott a zöldnövényzet, amelyeknek köszönhetően a létesítmény egy Edward-kori üvegház benyomását kelti. A falakat egyedi csempék, a székeket fantasztikus kárpitok borítják. Mellette található egy hangulatosabb étkezőrész, amelyben a kézzel festett tapéták és a sötét árnyalatú faburkolatok dominálnak.

A szálloda könyvtárában sárgaréz lámpák világítják meg  a falra felakasztott műalkotásokat és az antik könyvek gyűjteményét. Az állami hivatal területét bálteremnek álmodták újra. A dupla belmagasságú terem mennyezetéről hatalmas csillárok lógnak le, a falakon kézzel készített gyertyatartók és falfestmények sorakoznak, hogy semmihez sem hasonlítható hangulatot teremtsenek. A tervezők azonban itt még nem álltak meg.

A szálloda különlegességének számít ugyanis a Side Hustle bár is, amelyet a klasszikus brit kocsmákról mintáztak.

A falakat dombornyomott bőrkárpit borítja, miközben a bőr- és mahagónifülkék között üveggömbök lógnak.

A NoMad London minden szobájában kőmozaik fürdőszoba, márványmosdó és egyedi Lelievre damaszttapéta található. A húsz lakosztályt úgy alakították ki, hogy jól felszerelt apartmanokra hasonlítsanak, saját nappali- és étkezősarok is helyet kapott bennük. A hálószoba fókuszpontja a szabadon álló kád.

Mint ismert, a NewMad-beli Sydell Group tulajdonában lévő NoMad Las Vegasban és Los Angelesben is rendelkezik szállodákkal, amelyek egy korábbi bankközpontban találhatók.

Nem a NoMad az első olyan szálloda, amely különleges helyszínt alakít át minden igényt kielégítő luxusszállodává. Hat év építkezés és több mint húszmilliárd forintnyi font kellett ahhoz, hogy a Cornwallban lévő Bodmin börtönt modern, hetvenszobás szállodává alakítsák. A projekt úgy tűnik, kifizetődik, hiszen az egyedi élményt kínáló szálláshely igazi turistamágnes.

(Forrás: Dezeen, fotók: Simon Upton)

nagy sztori | szálloda | építészet | nomád | belsőépítészet

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram