Close
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben

Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben

A Salboy ingatlanfejlesztő iroda nemrégiben bemutatta terveit arról, miként fog újjászületni a manchesteri központi pályaudvar alatti viktoriánus boltíveket is tartalmazó terület, mely mellett háromszázkilencvenkilenc egy és két hálószobás, negyvenemeletes lakóingatlant és egy külön irodaházat is felhúznak.

A pályaudvar alatti spát – amelyhez tartozik egy úszómedence, egy gyógyfürdő és egy lounge bár is – a lakók szabadon használhatják majd.

A hatalmas, boltozatos terek történelmi elemeit igyekeznek megőrizni a belsőépítészeti munkák során a föld alatt, miközben a magasba emelkedve tágas, modern apartmanok alakítanak ki.

A tervek szerint az impozáns komplexum 2024-re készül majd el, és közösségi terek, társalgók, parkosított kertek is megtalálhatók lesznek benne. A lakások ára 265 ezer és 650 ezer font (107 millió és 276 millió forint) között alakul.

A feladat azonban kihívásokkal teli, ugyanis a kivitelezési munkák megkezdését megelőzően a területen egy tizenkét hetes ásatást végzett a Salford Egyetem régészeti csapata, hogy feltárják az ott található római kori település maradványait.

Az ismert, nemzetközi utazási portál, a Lonely Planet összegyűjtötte Európa legjobb meleg vizű forrásait Izland híres Kék lagúnájától Európa első törökfürdőjéig, a listán pedig két magyar turistalátványosság is méltán szerepel.

(Forrás és fotók: Dezeen)

manchester | lakóépület | lakóház | Anglia | tárasház

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram