Close
Így lehet luxust építeni csupán ötvenöt négyzetméteren

Így lehet luxust építeni csupán ötvenöt négyzetméteren

A leckét egy holland nyaraló adja fel.

A Tiny Holiday Home névre keresztelt fekete víkendházat az i29 Interior Architects és Chris Collaris építészek tervezték, a cél pedig az volt, hogy egy apró, minimalista, mégis luxusérzetű nyaralót hozzanak létre egy Amszterdam-közeli tájvédelmi területen. Ez a három, alapvetően nehezen összeférő szó végül valóban gyönyörűen egymásra talált ebben a nyaralóban.

A nyaraló ötvenöt négyzetméteres és négy részre tagolt, melyek egy központi udvar köré rendeződnek. Az építészek erős vizuális megjelenésre törekedtek, hogy a Vinkeveense Plassen többi házához képest valami mást hozzanak létre;

a fekete, finom luxust sugárzó borítással és a hatalmas üvegablakokkal ezt remekül meg is lépték.

A házban három hálószoba található, belül pedig egyszerű minimalizmus várja a nyaralókat: polírozott betonpadló, fehér falak, monokróm színek.

A panoráma pedig már csak hab a tortán, szóval eléggé eltöltenénk itt az indián nyár utolsó napjait.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ewout Huibers

ház | park | hollandia | fekete | víkendház

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram