Close
Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Úgy tűnik, nagy sikerünk van Kínában. 

Magyarország idén négy díjat is kapott a kínai turisztikai szakma meghatározó éves eseményén, a National Tourism Fashion Awards-on, olvasható az MTÜ közleményében.

Az előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőket díjazó eseményen a kínai nemzeti turisztikai díj szervezőbizottsága a

“top tíz legjobban várt turisztikai desztináció”, a “top tíz legjobb desztinációs promóciót bemutató desztináció”, valamint a “top tíz innovatív, élő közvetítéssel megrendezett desztinációs rendezvény” közé is beválasztotta hazánkat.

Magyarországnak ítélték továbbá a “Kreatív Rendezvény Díj”-at is, a kínai turisztikai szakembereknek szervezett pekingi rendezvényért, melynek fő célja volt hazánk turisztikai kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

Az elismerések közül a legrangosabb a “top tíz legjobban várt turisztikai desztináció” díja, amelyet a közép-európai régióból egyedül Magyarországnak ítéltek meg, és a magyaron kívül egész Európából is csak három másik ország – Franciaország, Németország és Hollandia – került be a válogatásba.

Az MTÜ szerint a rangos elismerésekkel újabb megerősítést kaptak arról, hogy az elmúlt években sikeresen alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. A turizmus további élénkítése érdekében kitűzött stratégiai célnak nevezte, hogy a jövőben az értékesítés és a marketing kapja a legfőbb hangsúlyt. A nemzetközi színtéren folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több küldőpiacra eljuttassák az üzenetet: Magyarország biztonságos úti cél minden turista számára.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint 2021-ben Kínából közel ötezer vendég érkezett Magyarországra, akik 46 ezer vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken. A vendégek 72 százaléka Budapestre érkezett. Idén már több mint hétezernél tart a kínai vendégek száma, 33 ezer vendégéjszakával, a fővárosba érkezők aránya 76 százalékos.

Budapesten a kínai látogatók leginkább a Parlamentet és környékét, a Margitszigetet, a Szent István Bazilikát, a Halászbástyát, a Citadellát és a Gozsdu-udvart keresik fel.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

nyaralás | kína | díj | mtü | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram