Close
A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza a tengerentúl legrangosabb építészeti megmérettetésén, az Architecture MasterPrize (AMP) versenyén elnyerte az Architectural Design of the Year elismerést. Az év elején megnyílt épület a verseny építészeti fődíját kapta meg – adta hírül a turizmus.com.

Az építészekből, művészekből, kurátorokból, egyetemi oktatókból álló zsűri az elbírálás során a japán Fudzsimoto Szu által tervezett városligeti épület inspiráló és innovatív jellegét emelte ki. A Magyar Zene Háza nemcsak Magyarország legtöbbet díjazott fejlesztése lett, hanem

Európa egyik legelismertebb épületévé vált és a tengerentúlon is bekerült a legjobbak közé.

Az Architecture Masterprize elismerést a díj alapítói azért hozták létre 2015-ben, hogy elősegítsék a minőségi építészet elismertségét és bemutatását világszerte. A Magyar Zene Háza által elnyert díjat olyan egyedi projektekért ítélik oda, amelyek újszerűségükkel, kreativitásukkal és innovációjukkal kiemelkednek a kortárs építészeti alkotások közül.

A díjra az egész világból – idén hatvanöt országból – érkeznek jelölések, amelyek közül a neves építészekből, elméleti és gyakorlati területek kiválóságaiból álló zsűri többfordulós szavazással választja ki a győzteseket. A Magyar Zene Háza kapcsán az indoklásban külön kitértek

az épület és a természet harmóniájára, a merész színhasználtra, valamint kiemelték a koncertterem akusztikáját is.

Ahogyan arról a Roadster is rendszeresen beszámol, a Magyar Zene Háza sorra nyeri a rangos elismeréseket. Ebben a cikkünkben arról számoltunk be, hogy a világ legjobb, 2022-ben megnyíló új látványosságai közé választották, itt az “ingatlanszakmai Oscar” elnyeréséről adtunk hírt, itt pedig arról írtunk, hogy a Magyar Zene Háza bezsebelte Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 elismerést is.

(Forrás: Turizmus.com)

 

elismerés | Architecture MasterPrize | magyar zene háza | építészeti díj

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram