Close
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt

Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt

Csatlakozunk az EU-s javaslathoz.

Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légi közlekedés korlátozásához – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton kora délután.

Mint írták, az Európai Unió Tanácsa pénteken vitatta meg az új koronavírus (SARS-CoV-2) újonnan azonosított, B.1.1.529-es dél-afrikai variánsának (omikron) megjelenésére adható lehetséges uniós válaszlépéseket. Az ülésen megszületett javaslat szerint

a dél-afrikai régióból érkezők esetében a nem alapvetően szükséges utazások ideiglenes korlátozásáról és e korlátozás esetleges feloldásáról szóló tanácsi ajánlás szerinti vészfék mechanizmust lenne érdemes alkalmazni.

A tagállamok egyetértettek abban, hogy szükség van a korlátozások bevezetésére. Az ülés résztvevői fontosnak találták, hogy a Botswanából, Szváziföldről, Lesothóból, Mozambikból, Namíbiából, a Dél-afrikai Köztársaságból és Zimbabwéből érkező utasok esetében

a tagállamok vezessenek be tesztelési- és karanténkötelezettséget.

A hazai intézkedések előkészítése megkezdődött, a módosított kormányrendelet megjelenése szombaton várható – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

(Forrás: MTI, HVG, fotók: Unsplash)

covid-19 | repülés | oltás | korlátozás | korona

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram