Close
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt

Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt

Csatlakozunk az EU-s javaslathoz.

Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légi közlekedés korlátozásához – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton kora délután.

Mint írták, az Európai Unió Tanácsa pénteken vitatta meg az új koronavírus (SARS-CoV-2) újonnan azonosított, B.1.1.529-es dél-afrikai variánsának (omikron) megjelenésére adható lehetséges uniós válaszlépéseket. Az ülésen megszületett javaslat szerint

a dél-afrikai régióból érkezők esetében a nem alapvetően szükséges utazások ideiglenes korlátozásáról és e korlátozás esetleges feloldásáról szóló tanácsi ajánlás szerinti vészfék mechanizmust lenne érdemes alkalmazni.

A tagállamok egyetértettek abban, hogy szükség van a korlátozások bevezetésére. Az ülés résztvevői fontosnak találták, hogy a Botswanából, Szváziföldről, Lesothóból, Mozambikból, Namíbiából, a Dél-afrikai Köztársaságból és Zimbabwéből érkező utasok esetében

a tagállamok vezessenek be tesztelési- és karanténkötelezettséget.

A hazai intézkedések előkészítése megkezdődött, a módosított kormányrendelet megjelenése szombaton várható – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

(Forrás: MTI, HVG, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom