Close
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához

Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához

A mai kormányinfó friss bejelentése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter több dologról is beszélt a mai kormányinfón, ami a koronavírus-járvány kezelését, ergó az elkövetkezendő hónapjainkat bizonyosan érintik. A tájékoztatás szerint a kormány felkérte az operatív törzset arra, hogy vizsgálja meg, hogyan kötődjön a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz.

A kormányinfó még nem részletezett bejelentésével egy időben a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója, Albert Bourla is nyilatkozott oltástémában a BBC-nek: szerinte a belátható jövőben valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltások ismétlő dózisainak beadatására, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani.

Még nem derült ki pontosan, hogy a harmadik oltáshoz kötött védettségi igazolvány mikor fog életbe lépni vagy milyen szabályok vonatkoznak rá, valamint az sem, hogy ennek mennyi köze lesz a külföldi utazásoknál használt EU-s vakcinaigazolványokhoz, melyekben az utolsó beadott oltás típusát és időpontját tüntetik fel.

(Forrás: MTI, fotó: Unsplash)

covid-19 | covid | oltás | bejelentés | járvány

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram