Close
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához

Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához

A mai kormányinfó friss bejelentése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter több dologról is beszélt a mai kormányinfón, ami a koronavírus-járvány kezelését, ergó az elkövetkezendő hónapjainkat bizonyosan érintik. A tájékoztatás szerint a kormány felkérte az operatív törzset arra, hogy vizsgálja meg, hogyan kötődjön a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz.

A kormányinfó még nem részletezett bejelentésével egy időben a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója, Albert Bourla is nyilatkozott oltástémában a BBC-nek: szerinte a belátható jövőben valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltások ismétlő dózisainak beadatására, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani.

Még nem derült ki pontosan, hogy a harmadik oltáshoz kötött védettségi igazolvány mikor fog életbe lépni vagy milyen szabályok vonatkoznak rá, valamint az sem, hogy ennek mennyi köze lesz a külföldi utazásoknál használt EU-s vakcinaigazolványokhoz, melyekben az utolsó beadott oltás típusát és időpontját tüntetik fel.

(Forrás: MTI, fotó: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Két év múlva karácsonykor már filmstúdió és sportaréna működhet az űrben
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom