Close
Az éttermek, a hotelek, valamint a kulturális és sportlétesítmények is májusban nyitnak ki Ausztriában

Az éttermek, a hotelek, valamint a kulturális és sportlétesítmények is májusban nyitnak ki Ausztriában

Ausztria májusra tervezi a teljes nyitást, így egy időben nyitnak majd meg az éttermek, a hotelek, valamint a kulturális és sportlétesítmények is.

A döntés annak nyomán született, hogy egyfelől a járványügyi mutatók stabilizálódtak, másfelől a Biontech/Pfizer gyógyszergyártó a második negyedévre előrehozott európai uniós szállítmányából Ausztria plusz egymillió adag vakcinához jut.

Innsbruck, a Maria-Theresien-Straße

Sebastian Kurz kancellár bár nem nevezte meg a nyitás pontos dátumát, elmondta: a maszkiviselés, a gyakori és széles körben végzett tesztelés, valamint a hamarosan életbe lépő zöld útlevél jelentik a várva várt nyitás alapját.

 Bécs madártávlatból

Jövő hétre ígérte a teljes biztonsági terv – ágazatokra és területekre lebontott – kidolgozását, melynek célja, hogy az élet újraindulása a legnagyobb elővigyázatosság és körültekintés mellett történjen.

Lassan Izraelben, Szlovákiában és Hollandiában is beindul az élet

Izraelben vasárnaptól nem lesz kötelező a szájmaszk viselése szabadtéren, hétfőtől pedig Szlovákiában is enyhülnek a bevezetett korlátozások. Hollandiában kicsit óvatosabbak: április végéig érvényben maradnak a lezárások, de a tervek szerint nyártól mindent visszakaphatnak a hollandok.

(Forrás: MTI)

bécs | koronavírus | nyitás | kulturális létesítmény | létesítmény

FOLYTASD EZZEL

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Újabb részletek derültek ki a világ legnagyobb aktív vulkánjának kitöréséről, reagált a turisztikai hatóság is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram