Close
Már Berlinnek is van három Michelin-csillagos étterme

Már Berlinnek is van három Michelin-csillagos étterme

A 2020-as év igazi Michelin-csillag dömpinget hozott Németországban. Összesen harminchét új csillagot osztottak, a berlini Rutz pedig a 2017-es második csillag után most még nagyobb elismerést kapott. 

Az étterem és borbár 2008-ban került a csillagos éttermek közé. A berlini gasztronómiai szaksajtó és az ínyencek is régóta lógatják az orrukat, hogy annak ellenére, mennyire sokszínű és mennyire fejlődőképes a város gasztronómiailag, még egy berlini étterem sem kapta meg a maximális három csillagot.

Összesen kilenc csúcskategóriás német étterem lépett már be ebbe az elit klubba – most már a fővárosi Rutz is közéjük tartozhat.

Helyesbítenénk: egy étterem, a Schwarzwaldstube önhibáján kívül leégett egy tűzesetben. A tulajdonosok természetesen már tervezik az újraépítését.

Az étterem a robbanó ízekre, soha el nem feledhető zamatokra, aromákra koncentrál, nem idegenkedve az extremitásoktól sem. Marco Müller mesteri konyhafőnök, gondolkodása, progresszív hozzáállása emelte őt a csúcs séfek közé. A Rutzban a borbár funkció is kiemelt, az ország egyik legkülönlegesebb borszelekciójával rendelkeznek. 

(Fotók: Rutz)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom