Erre a mesebeli ír vidékre vonult vissza Matt Damon

Sok színésztársával ellentétben Matt Damon Hollywood helyett Írországban várja a napot, amikor a világ visszatér egy biztonságosabb kerékvágásba. Családjával Franciaországból érkezett Dublinba egy Disney-produkció forgatására, amikor a stúdió március 13-án leállította a munkálatokat.

A művészt Dalkey-ben, Dublin legexkluzívabb részén érte a lezárás, de igyekeztek a legjobbat kihozni a helyzetből. Ideiglenes szomszédja például nem más, mint Bono, a U2 frontembere, aki rábeszélte Damont egy Facetime-on bonyolított rádióinterjúra, amiből kiderült, hogyan is érzik magukat Írországban.

Damon szerint mesebeli a környék, annak ellenére, vagy azzal együtt, hogy maximum két kilométerrel hagyhatta el a lakhelyét, amikor edzett.

Az interjúban elmondta, szebb helyet el sem képzelhetett volna a karanténra, hiszen hiába ez a két kilométer sugarú rádiusz, változatos és vadregényes Dalkey növényzete és domborzata.

Ráadásul a két hónap alatt a kopár, téli táj egyszerre dús, tavaszi köntösbe burkolózott.

A természeti adottságokon felül a helyi emberekről, sőt, Leo Varadkarről, Írország miniszterelnökéről is elismerően nyilatkozott, a környék fegyelmezettsége és odafigyelése szinte meghatotta. Még a karantén előtt bejárta Dalkey kedvelt pontjait, közöttük néhány éttermet, pubot is, ahol persze a tulajok rögtön elkapták egy-egy fotó erejéig. A színész semmi tolakodót nem talált ebben, mert mindenki kedves volt. Ugyanígy a napi futásai alatt, amikor nem vegzálták, a környék megszokta, hogy az Oscar-díjas Damon egy időre közéjük tartozik.

A készülő produkció kapcsán Ben Affleck, Adam Driver és Jodie Comer is megfordult már Írországban és a forgatások újraindulásával még vissza fognak térni. Dalkey egy kis ékszerdoboz, egy ízig-vérig ír környék, ahol bizonyos szempontból megállt az idő. Hamar körbejárható, barátságos és tökéletes kirándulóhely... mostantól egy nem mindennapi, Oscar-díjas ajánlással.

(Fotók: Getty Images, Visitdublin.com)

koronajárvány | karantén | dalkey | matt damon | írország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom