Close
Belefáradt a harcba az olasz férfi, és elköltözik a szigetről, ahol harminckét éve egyedül élt

Belefáradt a harcba az olasz férfi, és elköltözik a szigetről, ahol harminckét éve egyedül élt

Mauro Morandi 1989-ben érkezett a Budelli szigetére, és több mint három évtized után úgy döntött: enged a hatósági nyomásnak, és elköltözik onnan.

Az olaszországi sziget földrajzilag Korzika és Szardínia találkozásánál található, és főképp a rózsaszín tengerpartjairól híres.

A férfi azért költözött oda 1989-ben, mert elege lett a fogyasztói társadalomból és az olasz politikai helyzetből.

A rózsaszín strandjairól híres Budelli

„Úgy döntöttem, hogy egy lakatlan szigetre költözöm Polinéziában, távol a civilizációtól. Új életet akartam kezdeni, közel az anyatermészethez.”

Mielőtt azonban nekivágott volna Polinéziának, néhány barátjával munkát vállalt a Maddalena Archipelagoa-szigetcsoport körül, hogy finanszírozza az utazását. Budellin megismerkedett a helyi gondnokkal, aki épp nyugdíjazását tervezte, így Mauro Morandi átvette a férfi munkáját, és a maradás mellett döntött. Takarította a partot, rendben tartotta az ösvényeket, az ideérkezőkkel pedig megismertette a helyi élővilágot.

Budelli

A jelenleg nyolcvanegy éves Mauro Morandit már többször is megpróbálták kilakoltatni budelli otthonából. Tavaly a La Maddalena-i Nemzeti Park elnöke, Fabrizio Fonnesu kifogásolta azt az idős férfivel szemben, hogy törvénytelen átalakításokat végzett azon a második világháborúban épített rádióállomáson, amely az otthona. A kilakoltatása pedig továbbra is napirenden van, mert a szigetet környezetvédelmi megfigyelőközponttá akarják alakítani.

Mauro Morandi

Olaszországban petíciót indítottak azért, hogy a hatóságok engedélyezzék az olasz Chris McCandless maradását – a petíciót már hetvenezren aláírták. Mauro Morandi ennek ellenére bejelentette: belefáradt abba, hogy huszonegy éve el akarják űzni innen, így végül elhagyja a szigetet. Az egyik közeli szardíniai városába, La Maddalenára költözik. A távozása mellé a következő gondolatokat fűzte :

“Távozom a szigetről annak reményében, hogy a jövőben is óvni fogják Budellit, ahogy én tettem az elmúlt harminckét évben.”

La Maddalena

Mint fogalmazott: az élete nem fog sokat változni. Csak bevásárolni megy majd be a városba, az ideje nagy részében egyedül tartózkodik majd, és ami fontos:

továbbra is látni fogja a tengert.

(Forrás: The Guardian, BBC)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom