Belefáradt a harcba az olasz férfi, és elköltözik a szigetről, ahol harminckét éve egyedül élt

Mauro Morandi 1989-ben érkezett a Budelli szigetére, és több mint három évtized után úgy döntött: enged a hatósági nyomásnak, és elköltözik onnan.

Az olaszországi sziget földrajzilag Korzika és Szardínia találkozásánál található, és főképp a rózsaszín tengerpartjairól híres.

A férfi azért költözött oda 1989-ben, mert elege lett a fogyasztói társadalomból és az olasz politikai helyzetből.

A rózsaszín strandjairól híres Budelli

„Úgy döntöttem, hogy egy lakatlan szigetre költözöm Polinéziában, távol a civilizációtól. Új életet akartam kezdeni, közel az anyatermészethez.”

Mielőtt azonban nekivágott volna Polinéziának, néhány barátjával munkát vállalt a Maddalena Archipelagoa-szigetcsoport körül, hogy finanszírozza az utazását. Budellin megismerkedett a helyi gondnokkal, aki épp nyugdíjazását tervezte, így Mauro Morandi átvette a férfi munkáját, és a maradás mellett döntött. Takarította a partot, rendben tartotta az ösvényeket, az ideérkezőkkel pedig megismertette a helyi élővilágot.

Budelli

A jelenleg nyolcvanegy éves Mauro Morandit már többször is megpróbálták kilakoltatni budelli otthonából. Tavaly a La Maddalena-i Nemzeti Park elnöke, Fabrizio Fonnesu kifogásolta azt az idős férfivel szemben, hogy törvénytelen átalakításokat végzett azon a második világháborúban épített rádióállomáson, amely az otthona. A kilakoltatása pedig továbbra is napirenden van, mert a szigetet környezetvédelmi megfigyelőközponttá akarják alakítani.

Mauro Morandi

Olaszországban petíciót indítottak azért, hogy a hatóságok engedélyezzék az olasz Chris McCandless maradását – a petíciót már hetvenezren aláírták. Mauro Morandi ennek ellenére bejelentette: belefáradt abba, hogy huszonegy éve el akarják űzni innen, így végül elhagyja a szigetet. Az egyik közeli szardíniai városába, La Maddalenára költözik. A távozása mellé a következő gondolatokat fűzte :

"Távozom a szigetről annak reményében, hogy a jövőben is óvni fogják Budellit, ahogy én tettem az elmúlt harminckét évben."

La Maddalena

Mint fogalmazott: az élete nem fog sokat változni. Csak bevásárolni megy majd be a városba, az ideje nagy részében egyedül tartózkodik majd, és ami fontos:

továbbra is látni fogja a tengert.

(Forrás: The Guardian, BBC)

olaszország | olasz | szardínia | La Maddalena | fogyasztói társadalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom