Close
Magyarország történetében soha nem volt még ekkora szél, mint most Budapesten

Magyarország történetében soha nem volt még ekkora szél, mint most Budapesten

Durván megdőlt az országos szélrekord a fővárosban hétfőn.

Megdőlt a napi szélrekord hétfőn Budapesten:

a János-hegyen 105 kilométer/órás erősségű széllökést mértek,

közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Hétfőn hidegfront vonult át a térség felett, és ennek nyomán sok helyen volt viharos (hatvan kilométer/óra feletti) a szélerősség. A legtöbb eső a keleti határnál esett, a front mögött záporok alakultak ki, Baranyában és a Bakonyban az ég is megdörrent.

Bár a viharos szélben nem volt annyira érezhető, hétfőn is folytatódott az átlagosnál kissé enyhébb idő.

Jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az erős szél veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyében.

A veszélyjelzésben kiemelték: kedden a Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a középső országrészben lehetnek akár hetven kilométer/órásnál erősebb széllökések is. Késő délutántól a legtöbb helyen némileg veszít erejéből a légmozgás – tették hozzá.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

magyarország | dunántúl | magyar | budapest | szélrekord

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram