Close
Meghagyták az udvar öreg fáit, mikor ezt a stílusos rezidenciát építették

Meghagyták az udvar öreg fáit, mikor ezt a stílusos rezidenciát építették

Ilyen, amikor az építészek igazán tiszteletben tartják a természetet.

A mexikói Guadalajara városban épült meg ez a kültéri étkezővel és nappalival egybekötött ház az argentin Alejandro Sticotti építész és csapatának jóvoltából. A projekt egyik különlegessége, hogy a villa építésekor a két, már a telken lévő fát megtartották, és teljesen hozzájuk igazították az udvar esztétikáját.

A fák egy terrakottapadlós teraszon törnek át, ami utána az első emeleten L alakban öleli körbe őket. Az óriási ablakokon keresztül a kilátás elképesztően megnyugtató és harmonikus – a meleg színekkel hívogató belső terek pedig szintén egyszerűségükben nagyszerűek.

A ház két részből áll. A kétemeletes házrészben az első emeleten taláhatók a tinédzser korú gyerekek hálószobái és fürdői, a másik, egyemeletes házrészben pedig a felnőttek hálója, a konyha, az étkező és a nappali. A házhoz három, egymástól szeparált udvar tartozik, amelyeket egy központi folyosó köt össze, így a lakók már az útvonalnál választhatnak, mennyire szeretnének szociális életet élni.

Az anyaghasználatnál egyszerűségre törekedett a tervező: látszóbeton és brazil gesztenyefa fut végig az egész házon. Az egész épület teljesen egyedi és minden egyes részletét egyedileg gyártották le a család számára, a bútoroktól az ajtókon át a lépcsőkig és a nyílászárókig. És hogy tökéletes legyen az összhatás, még egy kedves kültéri medence is elfért a mexikói villában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom