Close
Ilyen egyedi és kézműves amerikai fánkokat még nem kóstolhattál itthon

Ilyen egyedi és kézműves amerikai fánkokat még nem kóstolhattál itthon

Bárhol is élünk a Földön, szinte biztosan megtaláljuk valamilyen, az adott régióra és kultúrára jellemző formáját a világ egyik legkedveltebb édességének, a fánknak. A fánkkultúra Magyarországon is virágzik – különösen most, a farsangi időszak környékén -, mindazonáltal az eredeti amerikai fánk eddig hiányzott a hazai üzletek repertoárjából. Mostantól azonban ez az űr sem marad betöltetlenül, hiszen megnyílt a Cream Donuts and Shakes, a főváros első kézműves amerikai fánkozója.

“A Cream fánkjai igazi egyéniségek, nincs két ugyanolyan! Hiszen minden Cream Donut kézzel készült, egyedi darab – imádnivaló és pont olyan különleges, mint amilyen Te vagy” – ezzel a mondattal találkozhatnak azok, akik elviteles dobozba kérik az újonnan nyílt Cream Donuts and Shakes fánkjait a főváros első amerikai kézműves fánkozójában.

Több mint egy évig fejlesztették a receptet

A Cream Donuts and Shakes megnyitása előtt az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével tizennégy hónapig kísérletezték ki, hogy a lehető legtökéletesebb fánkot kínálhassák az Astorián megnyílt üzlet vendégeinek.

Ennek a kísérletezésnek részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. Az eredmény pedig magáért beszél, a minden nap frissen készített kézműves fánkok könnyedek, levegősek és isteni finomak, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

Friss kézműves fánkok a hét minden napján

De miben is más az amerikai fánk és mitől olyan különleges a Cream fánkkínálata?

A Creamben minden fánkot kézzel készítenek, ami a dizájnra is igaz, hiszen még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák az üzlet cukrászai, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki.

 

Gépeket nem használnak a díszítés egyetlen fázisában sem, arra azonban nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a sütés tökéletes körülmények között történjen. Azoknak, akik a Cream-ben vásárolnak, elfelejthetik a klasszikus lekváros fánkot, hiszen ott a színes mázak csodáival, speciális feltétekkel és népszerű hozzávalókkal ízesítik a kínálatot.

Tematikus hónapok a rendszeres megújulás jegyében

Az alapszortimentben huszonöt különböző ízesítésű fánkot kínálnak, van köztük kinder tojásos, oreós, karamellás, és még sorolhatnánk. Ezen felül pedig minden hónapban újabb meglepetéssel készülnek a Creamben. Alex Hemingway, az újonnan nyílt hely amerikai származású tulajdonosa elmondta, hogy egész évben tematikus hónapok várják majd a vendégeket, és bár minden meglepetést nem szeretnének előre ellőni, annyit elárult, hogy a Toy Story, a Super Mario, a Minyonok és a Star Wars is visszaköszön majd idén a fánklapról.

Creamshake az új milkshake

A Cream Donuts and Shakes – ahogyan a neve is jelzi – nemcsak a fánkok, de a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a magyar vásárlóknak. A különleges helyben készített kézművesfagylalt alapú ún. creamshake-eket azoknak az édesszájú vendégeknek ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem.

A kínálatban öt féle creamshake közül lehet majd választani, a repertoárt pedig időről időre frissítik a vendégek visszajelzései és igényei alapján. A meglepetés pedig biztosan nem marad el, ha valaki a creamshake-ek mellett teszi le a voksát, hiszen az emeletes shake-et szó szerint kell érteni: a krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy (vagy több) fánk koronázza meg. Persze ha valaki sós finomságra vágyik, az sem marad éhes a Creamben, számukra az amerikai bagelkínálat lesz a befutó az új helyen.

Mostantól mindenkit személyesen vár a Cream, a házhoz szállítást azonban senki se keresse, hiszen a tulajdonos célja, hogy a fánkozás igazi élményt adjon, ehhez pedig úgy véli, hogy elengedhetetlen a személyes kontaktus.

 

fánk | édesség | los angeles | milkshake | amerika

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram