Close
Újra lehet koktélozni Budapest legszebb tetőbárjában

Újra lehet koktélozni Budapest legszebb tetőbárjában

Szigorú egészségügyi intézkedések mellett nyitott meg a High Note SkyBar.

A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan, közel három hónapos szünet után újra megnyitott az Aria Hotel Budapest tetőbárja, a High Note SkyBar. A vendégek biztonsága érdekében a szálloda vezetése felére csökkentette a bár kapacitását, ezenfelül pedig a magyar szakmai szervezetek egészségügyi ajánlásait, a nemzetközi tapasztalatokat és egy New York-i szakértő tanácsait figyelembe véve megalkották saját higiéniai protokolljukat. A világ legjobbjának választott luxus butikhotel számára a vendégek egészsége az első, miközben a High Note SkyBar a változások ellenére is a megszokott, felejthetetlen élményt nyújtja.

A családi tulajdonban lévő Library Hotel Collection központja New Yorkban, a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett városban található. A szállodalánc New York-i, torontói, illetve európai tagintézményei, köztük az Aria Hotel Budapest március óta zárva tartanak, a budapesti korlátozások enyhítésének köszönhetően az Aria Hotel, a hálózat tagjai közül elsőként, óvatos mozdulatot tett az újraindulás felé: megnyitotta tetőbárját.

“Egy luxusszálloda esetében a vendégek egészsége a legfontosabb, de a hozzánk érkezők kikapcsolódni jönnek, és nem észlelhetnek színvonalbeli változást, zavartalanul kell nagyon magas minőségű szolgáltatást nyújtanunk. A helyzet mindenki számára ismeretlen, így az óvatos nyitás is a folyamatos felügyeletről és a tanulásról szól számunkra is, az egészségügyi protokollunkkal azonban igyekszünk garantálni vendégeink biztonságát. A szállodalánc New York-i központjának köszönhetően nemzetközi rálátással is rendelkezünk a helyzetre, ráadásul egy olyan város tapasztalatait használhatjuk fel a biztonságos környezet megteremtéséhez, amelyet a járvány a világon talán a leginkább sújtott” – mondta Peter Velk, a Library Hotel Collection magyar származású vezérigazgatója.

A Condé Nast Traveler által 2018-ban világ tíz legjobb tetőteraszának választott High Note Skybar mindennap délután négy és éjfél között várja a vendégeket. A csapat különböző whisky-, rum- és tequila alapú koktélokkal várja a kikapcsolódni vágyókat, a Bazilika kupolájára és budai Várra nyíló pazar kilátást pedig a válogatott magyar felvágott- és sajttál, házi kenyérropogós és szicíliai nocellara olívabogyó teheti teljessé.

A Magyar Turisztikai Ügynökség, illetve a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ajánlásait, a magyar kormányzati előírásokat, valamint a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve csökkentett kapacitással, a megfelelő biztonsági szabályok betartásával működik jelenleg a High Note SkyBar. A kötelező előírások mellett extra óvintézkedéseket is bevezettek: a bankkártyás fizetésen túl érintésmentessé tettek több folyamatot, a vendégeknek a személyzet nyit ajtót, indítja a liftet, húzza ki a széket, de a bármenüt is saját telefonon lehet végigböngészni QR kóddal, és a bár területén több kézfertőtlenítőt is elhelyeztek.

Az új helyzet az eddigieknél szigorúbb működési előírásokat követel meg, és miközben szállodai szolgáltatást még nem nyújtanak, a Library Hotel Collection a taghotelekre vonatkozó új biztonsági protokoll összeállításán dolgozik saját orvosszakértőjük segítségével. Az amerikai hatóság által ajánlott tisztítószerek mellett érintésmentes lázmérőkkel, a munkatársak napi többszöri vizsgálatával, a közösségi terek, mint például a lift érintésmentessé alakításával, vírusölő fólia alkalmazásával igyekeznek minél veszélytelenebbé tenni a jövőben a szállodai szolgáltatásokat.

peter velk | aria hotel | koktél | butikhotel | high note sky bar

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close