Mediterrán ízekkel kezdett új életet a pesti belváros egyik korábbi kedvence

Egy jól ismert helyen mutatkozik be a hazai gasztroszcéna izgalmas újdonsága, a Kismező. A Nagymező utcában debütáló étterem a Broadway vibráló hangulatát eleveníti fel, miközben megosztásra tervezett, small plate-es fogásokkal, nápolyi pizzákkal és széles borsorral készül.

A Pesti Disznó étterem bezárását követően Gerendai Károly, Besztercsényi András, Durgó Lajos és Pusztási Attila tulajdonosok egy olyan új, mostani trendekhez igazodó koncepcióval nyitottak újra – immár Kismező néven –, amely reflektál a vigalmi negyedre és annak múltjára: tökéletes helyszínt biztosít egy rövid megállóra, de akár hosszabb, laza, baráti időtöltésre is.

A Digó Pizzával közösen fejlesztették a canotto pizzák receptúráját

Az étlapot a többek között az Olimpiából és Portumból ismert Fekete Norbert kreatív séf  álmodta meg. Az ételsor összeállításakor a small plate-ek kapták az egyik főszerepet, a különböző nemzetek konyhái egy-egy mediterrán csavarral mutatkoznak be:

sárgabarack chutney-val tálalt mangalica rilette, szardellás grillezett cukkini saláta, lassan sült marhaoldalas céklával és mangolddal vagy a Harissa szósszal és padron paprikával tálalt garnéla.

A sharing-koncepció mellett a Kismező kemencéjében többek között lazacos, szarvasgomba-spianatás és sajátfűszerezésű salsiccia-s (friss nápolyi kolbászos) újhullámos nápolyi pizzák is sülnek.

Feel good bar

A sokoldalú étlap mellett a csapat nagy figyelmet fordított az italkínálatra is, gondolva az estékre. A vendégek széles borválogatásból kóstolhatnak tételeket, akár poharazva is.

A bartenderek is lehetőséget kaptak a kreativitásra, így az alkoholos, valamint mentes koktélok is remek kísérői lesznek egy-egy találkozónak, akár önmagukban fogyasztva. A Kismezőben jó ízek, jó emberek és jó hangulat találkoznak – a „feel good bar” szlogen nem pusztán ígéret, hanem egyben az étterem csapatának őszinte víziója.

Új koncepció és friss dizájn

Kismező a Nagymezőn – a név utal a környezetre, de a Kemény Mária művészettörténész által szerkesztett Kismező, Nagymező, Broadway kötetre is, amiben a VI. kerület várostörténetét ismerhetjük meg, huszonkét tanulmányon keresztül.

A „pesti Broadway”, azaz a vigalmi negyed kialakulása ugyanis a századfordulón, majd a világháborúk évei alatt ezen a területen, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út és a Rákóczi út által határolt kerületrészeken történt.

A Kismezőben ezt az eklektikus, urbanizált, nagyvilági, pezsgő világot szerették volna megidézni az arculatban is, mely a Socially ügynökség munkája.

(Fotók: Kiss Bálint, Molnár Dániel / Socially)

pesti disznó | pizza | budapest | kismező | mediterrán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom