Close
Kulturáltabbá válik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fapados várója

Kulturáltabbá válik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fapados várója

Január elején új épülettel bővült a Budapest Airport: az utasmóló névre hallgató tér a közutálatnak örvendő “karámot”, “csirkekeltetőt”, “csóróvárót” váltotta fel. A bővített, modernizált, 11 500 négyzetméteres épület mostantól számottevően jobb körülményeket biztosít majd azoknak, akik a low fare légitársaságokkal utaznak. 

Sokan vélik úgy, a karámnak csúfolt repülőtéri váró teljességével méltatlan és kellemetlen ránk nézve, hogy ez a megoldás egyáltalán nem európai, hogy attól még, hogy diszkont légitársasággal utaznak, igenis kijárna a színvonalasabb szolgáltatás, a nyugatibb bánásmód. A kritikusok most fellélegezhetnek, ugyanis átadták az utasmólót, amely jelentősen modernebb és megérdemeltebb, mint éveken át használt elődje.

Tudvalévő, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren éveken át az ideiglenesnek tűnő bádoglabirintuson keresztül lehetett eljutni az induló gépekig, hóban-sárban ugyanazon úton kellett megközelíteni a járatunkat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy úgy hírlik, maguk a fapados légitársaságok ragaszkodtak ehhez a szisztémához, hogy megspórolják a buszos szállítást, esetleg az utashidas megoldást.

Mostantól tehát mind a BUD dolgozói, mind az utasok elégedettebbek lehetnek: 2020 új rendszert hozott, és további fejlesztések várhatóak a főváros repterén.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: MTI/Kovács Tamás, Unsplash) 

easyjet | wizzair | fapados | karám | budapest airport

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram