Close
Megvannak a Müpa Jazz Showcase-ének győztesei

Megvannak a Müpa Jazz Showcase-ének győztesei

Fiatal magyar dzsessznagyágyúk, akikre érdemes lesz később is odafigyelni!

A Müpa ezúttal online megrendezett Jazz Showcase-én a szakmai díjat a Bettika Quintet kapta, míg a közönség voksai alapján a Varga Dávid Quintet győzött. Mindkét zenekart egy-egy fellépési lehetőség várja a Müpa 2021/22-es évadában, remélhetőleg már nézők előtt. A fesztivál különdíját szintén a Varga Dávid Quintet kapta, a formációval tehát a 30. Zempléni Fesztiválon is találkozhat a közönség.

Vasárnap, azaz január 24-én tizennegyedik alkalommal tartottak Jazz Showcase-t a Müpában, virtuálisan és élőben is. A pandémiás helyzet miatt a tehetségbörze fiatal zenekarainak előadását felvételről, míg az egész napos rendezvény záró eseményét, a Subtones gálakoncertjét élő közvetítésen követhették a nézők.

“Mi itt a Müpában hisszük, hogy minden krízis egyben lehetőség is, így bár személyesen nem találkozhatunk, a digitális platformok segítségével mégis megteremtjük a lehetőségét ennek a jelen idejű találkozásnak”

– mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója online köszöntőjében. A Müpa Stúdiója két napon át kilenc kamerával rögzítette a hat versengő együttes élő koncertjét; az egyik forgatási napon a Roadster is ellátogatott belesni a kulisszák mögé. A nemzetközi és hazai szaktekintélyekből álló, tíztagú zsűri e felvételek alapján választotta ki a díjak nyerteseit.

A győztes Bettika Quintet

A Magyar Jazz Szövetség jóvoltából április 14-én a Fehér Fábió Triót hallhatja a közönség a Magyar Jazz Ünnepén, míg a Budapest Music Center által felajánlott fellépési lehetőséget a Baló Sámuel Trió érdemelte ki, amely emellett a 30. Művészetek Völgye Fesztivál Harcsa Veronika Udvarában is zenélhet. A Bolyki Tamás Quartet a Samaria Jazz Fesztivál különdíjával gazdagodott, míg a londoni 606 Klub által felajánlott fellépési lehetőséget a Horváth Albert Quartet kapta.

“Hatalmas dolog ezeknek a fiatal zenészeknek az életében, hogy azon a színpadon állhatnak, ahol oly sok magyar és külföldi kiválóság koncertezett már. Csodálatos látni, milyen lelkiismeretes, nagy szakmai tudású, hihetetlen tehetségek mutatkoznak meg”

– fogalmazott a zsűri elnöke, Borbély Mihály Kossuth-díjas klarinétművész. Gratulálunk a díjazottaknak és a többi tehetséges fellépőnek is!

(Forrás: MTI, fotók: Hirling Bálint, nyitókép: Csibi Szilvia)

FOLYTASD EZZEL
Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron
Indul egy új talk show, amire érdemes lesz odafigyelni
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom