Close
Megvannak a Müpa Jazz Showcase-ének győztesei

Megvannak a Müpa Jazz Showcase-ének győztesei

Fiatal magyar dzsessznagyágyúk, akikre érdemes lesz később is odafigyelni!

A Müpa ezúttal online megrendezett Jazz Showcase-én a szakmai díjat a Bettika Quintet kapta, míg a közönség voksai alapján a Varga Dávid Quintet győzött. Mindkét zenekart egy-egy fellépési lehetőség várja a Müpa 2021/22-es évadában, remélhetőleg már nézők előtt. A fesztivál különdíját szintén a Varga Dávid Quintet kapta, a formációval tehát a 30. Zempléni Fesztiválon is találkozhat a közönség.

Vasárnap, azaz január 24-én tizennegyedik alkalommal tartottak Jazz Showcase-t a Müpában, virtuálisan és élőben is. A pandémiás helyzet miatt a tehetségbörze fiatal zenekarainak előadását felvételről, míg az egész napos rendezvény záró eseményét, a Subtones gálakoncertjét élő közvetítésen követhették a nézők.

“Mi itt a Müpában hisszük, hogy minden krízis egyben lehetőség is, így bár személyesen nem találkozhatunk, a digitális platformok segítségével mégis megteremtjük a lehetőségét ennek a jelen idejű találkozásnak”

– mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója online köszöntőjében. A Müpa Stúdiója két napon át kilenc kamerával rögzítette a hat versengő együttes élő koncertjét; az egyik forgatási napon a Roadster is ellátogatott belesni a kulisszák mögé. A nemzetközi és hazai szaktekintélyekből álló, tíztagú zsűri e felvételek alapján választotta ki a díjak nyerteseit.

A győztes Bettika Quintet

A Magyar Jazz Szövetség jóvoltából április 14-én a Fehér Fábió Triót hallhatja a közönség a Magyar Jazz Ünnepén, míg a Budapest Music Center által felajánlott fellépési lehetőséget a Baló Sámuel Trió érdemelte ki, amely emellett a 30. Művészetek Völgye Fesztivál Harcsa Veronika Udvarában is zenélhet. A Bolyki Tamás Quartet a Samaria Jazz Fesztivál különdíjával gazdagodott, míg a londoni 606 Klub által felajánlott fellépési lehetőséget a Horváth Albert Quartet kapta.

“Hatalmas dolog ezeknek a fiatal zenészeknek az életében, hogy azon a színpadon állhatnak, ahol oly sok magyar és külföldi kiválóság koncertezett már. Csodálatos látni, milyen lelkiismeretes, nagy szakmai tudású, hihetetlen tehetségek mutatkoznak meg”

– fogalmazott a zsűri elnöke, Borbély Mihály Kossuth-díjas klarinétművész. Gratulálunk a díjazottaknak és a többi tehetséges fellépőnek is!

(Forrás: MTI, fotók: Hirling Bálint, nyitókép: Csibi Szilvia)

FOLYTASD EZZEL
Segélykiáltás Velencéből: belépőjegyet kérnek az ikonikus bazilika látogatásáért
Angliában sokezer koncert lesz a következő másfél hónapban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom