Close
Újratervezte egy magyar dizájner a legendás állólámpás Mercedest

Újratervezte egy magyar dizájner a legendás állólámpás Mercedest

Hibátlanul modernizálta a hatvanas évek formáját.

Az állólámpás. Vagy inkább Állólámpás – mi, magyarok így ismerjük a W 114/W 115 gyári kódú típust, a németek /8-asként, vagyis Strich-Achtként, de világszerte több beceneve, és még sokkal több híve van. Nem kevés autó- és/vagy Mercedes-rajongó szerint az utolsó igazi autó, amelyet még nem elhasználódásra, hanem az örökkévalóságnak terveztek, jellegzetes formáját pedig a Mercedes akkori fődizájnere, Paul Bracq rajzolta meg Bruno Sacco közreműködésével.

Egy ilyen legendához csak kellő tisztelettel és szakértelemmel szabad nyúlni, és Obendorfer Dávid pontosan így tett. Mivel az Állólámpás utódja az E osztály, a magyar formatervező az aktuális E Klasse alapjait használta, azon jelenítette meg az 1968–76 között gyártott ős stíluselemeit. Ez sem kis feladat, főleg, ha valaki ilyen minőségi munkát végez, Obendorfer viszont a műszerfalra is készített egy koncepciót, és a vajszínű némettaxi-verziót is elkészítette. Így lett komplett az Icon E Concept.

Ez is érdekelhet:

(Archív fotók: Daimler, Icon E Concept: Obendorfer Dávid)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom