Close
Újratervezte egy magyar dizájner a legendás állólámpás Mercedest

Újratervezte egy magyar dizájner a legendás állólámpás Mercedest

Hibátlanul modernizálta a hatvanas évek formáját.

Az állólámpás. Vagy inkább Állólámpás – mi, magyarok így ismerjük a W 114/W 115 gyári kódú típust, a németek /8-asként, vagyis Strich-Achtként, de világszerte több beceneve, és még sokkal több híve van. Nem kevés autó- és/vagy Mercedes-rajongó szerint az utolsó igazi autó, amelyet még nem elhasználódásra, hanem az örökkévalóságnak terveztek, jellegzetes formáját pedig a Mercedes akkori fődizájnere, Paul Bracq rajzolta meg Bruno Sacco közreműködésével.

Egy ilyen legendához csak kellő tisztelettel és szakértelemmel szabad nyúlni, és Obendorfer Dávid pontosan így tett. Mivel az Állólámpás utódja az E osztály, a magyar formatervező az aktuális E Klasse alapjait használta, azon jelenítette meg az 1968–76 között gyártott ős stíluselemeit. Ez sem kis feladat, főleg, ha valaki ilyen minőségi munkát végez, Obendorfer viszont a műszerfalra is készített egy koncepciót, és a vajszínű némettaxi-verziót is elkészítette. Így lett komplett az Icon E Concept.

Ez is érdekelhet:

(Archív fotók: Daimler, Icon E Concept: Obendorfer Dávid)

mercedes-benz icon e concept | mercedes-benz | állólámpás | tanulmányautó | obendorfer dávid

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram