Close
Újratervezte egy magyar dizájner a legendás állólámpás Mercedest

Újratervezte egy magyar dizájner a legendás állólámpás Mercedest

Hibátlanul modernizálta a hatvanas évek formáját.

Az állólámpás. Vagy inkább Állólámpás – mi, magyarok így ismerjük a W 114/W 115 gyári kódú típust, a németek /8-asként, vagyis Strich-Achtként, de világszerte több beceneve, és még sokkal több híve van. Nem kevés autó- és/vagy Mercedes-rajongó szerint az utolsó igazi autó, amelyet még nem elhasználódásra, hanem az örökkévalóságnak terveztek, jellegzetes formáját pedig a Mercedes akkori fődizájnere, Paul Bracq rajzolta meg Bruno Sacco közreműködésével.

Egy ilyen legendához csak kellő tisztelettel és szakértelemmel szabad nyúlni, és Obendorfer Dávid pontosan így tett. Mivel az Állólámpás utódja az E osztály, a magyar formatervező az aktuális E Klasse alapjait használta, azon jelenítette meg az 1968–76 között gyártott ős stíluselemeit. Ez sem kis feladat, főleg, ha valaki ilyen minőségi munkát végez, Obendorfer viszont a műszerfalra is készített egy koncepciót, és a vajszínű némettaxi-verziót is elkészítette. Így lett komplett az Icon E Concept.

Ez is érdekelhet:

(Archív fotók: Daimler, Icon E Concept: Obendorfer Dávid)

FOLYTASD EZZEL
Igazi modern klasszikus ez az Aston Martin V12 Vantage
Valószínűleg James Bond is imádná az átalakított Aston Martinját
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom