Close
Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Merész és meglepő húzások armadája a tengerre néző rezidencia, de ami még meglepőbb, hogy mégis tökéletes a harmónia.

Stamatios Giannikis építész gondolta újra ezt a váratlan színblokkokban bővelkedő lakást Tesszalonikiben.

A lakás egy 1937-ben épült art-deco épületben található, ablakai a végtelen tengerre nyílnak, színeiben pedig a flamingórózsaszíntől az azúrkéken át a sápadtzöldig egészen bátor választásokat találunk, melyek izgalmas harmóniában egyesülnek.

Az építész a lakást egyébként nem otthonként használja, hanem az Architecture In Residence nevű kulturális szervezet bázisa és vacsorákat, műhelymunkákat, kiállításokat, művészeti megmozdulásokat tartanak benne építészeti- és dizájntémában.

A 120 négyzetméteres lakásban három hálót találunk, valamint egy tengerre néző nappalit és két teraszt, melyek közül az egyik a tengerre, a másik az utcára tekint.

Giannikis az átalakítás során megtartotta és renoválta az eredeti, gyönyörű art-deco részleteket, például a padlót, a tömörfa ajtókat, ablakkereteket és a plafon gazdag ornamentikáit.

Az építész célja egy olyan lakás kialakítása volt, ami abszolút otthonos és nem emlékeztet otthoni irodára.

A lakásban használt három merész szín sem a véletlen műve: a flamingórózsaszín a tengerrel harmonizál, a Földközi-tenger azúrkékje az utcafronthoz illeszkedik, a pasztelles sápadtzöld pedig a vizesblokkok színe és a funkcionális terekhez illő nyugalom miatt választotta a tervező.

Gyönyörű lakás, szívesen lennénk itt pár workshoppon!

(Fotók: Kim Powell)

ház | nagy sztori | görögország | lakás | építészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram