Close
Miért nem szállhatunk le a gépről akkor sem, ha több órát kell várni a kifutópályán?

Miért nem szállhatunk le a gépről akkor sem, ha több órát kell várni a kifutópályán?

A Sky News a Brit Utazási Irodák Szövetségének (ABTA) szóvivőjét, Sean Tiptont kérdezte a helyzet kapcsán, amivel a legtöbben már talán találkoztak.

Mint Tipton elmondta, ha problémák adódnak a légiirányító rendszerrel, ahogyan az hétfőn is történt Nagy-Britanniában, a késleltetett repülők arra várnak, hogy felszabaduljon egy résidő, és felszállhassanak. Így aztán nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi ideig kell várakozni. Előfordulhat, hogy egy óra múlva felajánlanak egy résidőt, de azt újra el kell halasztani.

A gépnek tehát teljes készenlétben kell állnia, ez pedig úgy nem lehetséges, ha az utasok szétszélednek, és elölről kell kezdeni a beszállási folyamatot. Ez még nagyobb késéseket okozna, mint a szóvivő elmondta.

Mint hozzátette, nyilvánvalóan bosszantó, ha két-három órát kell ülni a repülőn a kifutópályán, de ez valójában az utasok kényelmét szolgálja.

Az európai szabályok szerint ugyanakkor öt órányi várakozás után fel kell ajánlani az utasoknak, hogy leszállhatnak, de nagyon ritkán fordul elő, hogy ennyit kell várni a kifutópályán. Ha a késés meghaladja a két órát a rövid távú járatok esetében, a légitársaságoknak frissítőket kell felajánlani.

(Forrás: Sky News, képek: Getty Images, Unsplash)

repülőtér | késés | várakozás | kifutópálya | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram