Close
Annyira vártuk már az utazást, hogy 2022 a “mindegy, hová, csak menjünk már” nyara lett

Annyira vártuk már az utazást, hogy 2022 a “mindegy, hová, csak menjünk már” nyara lett

Extrém lett az utazási kedvünk a Covid után, kiderült a három kedvenc úti célunk és egy új trend is elindult: az, hogy már körülbelül tökmindegy a cél, csak menjünk valahová.

A pandémia után keressük a rugalmas kalandokat

Ez az első olyan nyár, amikor az összes Covid-19-hez kapcsolódó korlátozást feloldották, és ez nem meglepő módon óriási fellendülést mutat a repülőjegy foglalásokban a Kiwi.com adatai alapján. A globális volumenek megháromszorozódtak a tavalyi évhez képest, és 59%-kal haladják meg a 2019-es adatokat.

A magyaroknál kiemelkedő az utazási kedv, tavalyhoz képest hatszorosára nőtt a foglalások száma; a legtöbb honfitársunk idén nyáron Olaszországba, Spanyolországba és Görögországba repül.

Tarol a „mindegy, hogy hova, csak utazzunk már” mentalitás

A Kiwi.com-on idén nyáron ötmilliárd keresés – több mint kétszer annyi (1,9), mint tavaly nyáron – érkezett a „bárhová” irányuló utazásra, ami azt jelenti, hogy nem konkrét desztinációra keresnek, csak utazni szeretnének.

Ez a „mindegy, hogy hová, csak utazzunk már” szemlélet a magyarokra különösen jellemző, és a nyári hónapokra még inkább felerősödött.

A Kiwi.com-on 2021-hez képest megháromszorozódott, 22 millióra nőtt azoknak a magyarországi kereséseknek a száma, ahol a célállomást üresen hagyták, és csak a többi mezőt töltötték ki.

Olasz-spanyol-görög triumvirátus: a magyarok ide repülnek leginkább nyáron

A bezártság után újra lehet felfedezni, pihenni és elmenekülni a mindennapokból; idén nyáron a globális toplisták élén olyan úti célok állnak, mint Olaszország, Spanyolország, Thaiföld, Malajzia és Kolumbia. A repülővel utazó honfitársaink körében is Olaszország a sláger, a Kiwi.com-on keresztül ide vett repülőjegyet június 19-ig a nyári hónapokra a legtöbb magyar. Olaszországot követi Spanyolország, majd Görögország. A lista 4. fokára az Egyesült Királyság állhatott, őt Franciaország követi.

A keresési listát Barcelona vezeti továbbra is a nyári hónapokra, amelyet London, majd Párizs követnek. Érdekesség, hogy azok közül, akik a „bárhová”-t írták be célállomásnak, a legtöbben végül Londonba vettek repülőjegyet. A második város ezen a listán Párizs, majd Milánó.

Az idei nyár abszolút utazási trendjeként figyelhető meg a rugalmasság a költségvetés, az utazási időpontok és az utazás módja tekintetében, valamint az, hogy akárhová szívesen utazunk.

Sok utazó a Covid-19 után rugalmasabb és kreatívabb az utazásaival kapcsolatban a felmérés szerint, ugyanis sokunknak lehetőségük van bárhonnan dolgozni, ami lehetővé teszi, hogy megőrizzük munkahelyi stabilitást úgy, hogy közben egy új helyeket fedezünk fel.

Egyesek a lehető legtöbbet akarják kihozni a költségvetésükből, és a lehető legkedvezőbb áron akarnak világot látni, míg mások a lehető legtöbbet akarnak utazni, és minél több országot meglátogatni, hogy bepótolják a kiesett időt.

(Forrás: Kiwi, fotók: Unsplash)

repülőjegy | utazás | foglalás | olaszország | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom