Close
Mintha a víz lenne a második emelete ennek a lebegő betonvillának

Mintha a víz lenne a második emelete ennek a lebegő betonvillának

Egy építészpáros tervezte saját használatra, és ugyanannyira brutalista, amennyire kecsesen szép.

María Belén García Bottazzini és Ekaterina Künzel tervezte közösen Belén és családja számára ezt az argentin villát, alig háromnegyed órányira Buenos Airestől. A kétszázharminchat négyzetméteres, kétemeletes betonházhoz egy stílusos medence is tartozik, amelyben egyes szögekből olyan tűpontos a tükröződés, mintha még egy emelete lenne a háznak.

Azért, hogy a rezidencia megfeleljen a helyi építészeti követelményeknek, valamint ne legyen túl robusztus és nehéz, az építészek óriási üvegfalakkal, kecses oszlopokkal és szabadon hagyott, kültérre nyíló részekkel levegősítették nagyon ügyesen az otthont.

Az udvaron álló, gyönyörű zsakarandafákat szépségük mellett kifejezetten azért ültették az udvarra, hogy nyáron, mikor virágzik, illatos árnyékot adjon a tulajoknak, valamint védje a házat az erős napsugaraktól. A földszinten található egy amerikaikonyhás étkező és egy stílusos kandallóval kiegészített nappali, valamint üvegajtók az udvarra, a kertre és a medencére. Az első emeleten három hálószoba és két fürdőszoba várja a lakókat, a szülői hálóhoz pedig egy tágas privát verandát is építettek.

Érdekes, ahogy a hideg és meleg hangulatok váltakoznak a házban; ügyes és dinamikus munka, valamint újabb példa a beton millióféle kreatív felhasználására.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Daniela Mac Adden)

dizájn | építészet | dél-amerika | ház | fa

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram