Close
Mintha a víz lenne a második emelete ennek a lebegő betonvillának

Mintha a víz lenne a második emelete ennek a lebegő betonvillának

Egy építészpáros tervezte saját használatra, és ugyanannyira brutalista, amennyire kecsesen szép.

María Belén García Bottazzini és Ekaterina Künzel tervezte közösen Belén és családja számára ezt az argentin villát, alig háromnegyed órányira Buenos Airestől. A kétszázharminchat négyzetméteres, kétemeletes betonházhoz egy stílusos medence is tartozik, amelyben egyes szögekből olyan tűpontos a tükröződés, mintha még egy emelete lenne a háznak.

Azért, hogy a rezidencia megfeleljen a helyi építészeti követelményeknek, valamint ne legyen túl robusztus és nehéz, az építészek óriási üvegfalakkal, kecses oszlopokkal és szabadon hagyott, kültérre nyíló részekkel levegősítették nagyon ügyesen az otthont.

Az udvaron álló, gyönyörű zsakarandafákat szépségük mellett kifejezetten azért ültették az udvarra, hogy nyáron, mikor virágzik, illatos árnyékot adjon a tulajoknak, valamint védje a házat az erős napsugaraktól. A földszinten található egy amerikaikonyhás étkező és egy stílusos kandallóval kiegészített nappali, valamint üvegajtók az udvarra, a kertre és a medencére. Az első emeleten három hálószoba és két fürdőszoba várja a lakókat, a szülői hálóhoz pedig egy tágas privát verandát is építettek.

Érdekes, ahogy a hideg és meleg hangulatok váltakoznak a házban; ügyes és dinamikus munka, valamint újabb példa a beton millióféle kreatív felhasználására.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Daniela Mac Adden)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom