Close
Megmutatjuk, mi lesz idén nyáron a Balaton legizgalmasabb helye

Megmutatjuk, mi lesz idén nyáron a Balaton legizgalmasabb helye

Avagy a Zing-csapat bemutatja a nagyvilági Mucit Aszófőn.

Végy pár tojást, törd bele őket egy tálba, adj hozzá tejet, tejszínt és egy kis vajat. Hintsd meg sóval, borssal. Keverd össze az alapanyagokat, és helyezd át egy lábasba, melybe előzőleg vizet forraltál. A tál alja persze ne kerüljön bele a vízbe. Alacsony hőmérsékletre tekerd a gázt és szép lassan készítsd, olykor óvatosan megkeverve. A folyamat akár 15-20 percig is eltarthat. A végeredmény egy nagyon krémes tojás.

Heston Blumenthal, a molekuláris gasztronómia fenegyerekének, a világ egyik legismertebb szakácsának rántotta-variációja ez, mely jó régóta hódít világszerte. Mucit is megtalálta. Ő valójában nem más, mint Csanda Eszter és Susánszky Ádám (fiktív) szerelemgyereke, akik – amikor éppen nem egy újabb Zing egységet nyitnak, újítanak fel vagy a budai oldal új, trendi helyét, a Hello Budát hívják életre, hogy a „crunchyzásról” már ne is beszéljünk – július 24-én mutatják be őt a nagyközönségnek.

Muci Balatonfüred és Tihany ölelésében, Aszófőn, a 71-es út és a bicikliút közé beékelődő széles placcon invitálja – nem csak a balatoni gasztroszíntéren, de országosan is unikálisnak számító – nyári konyhájába az érdeklődőket.

„Mucit egy nagyvilági asszonynak képzeljük el, aki ugyan szebb napokat látott, de köszöni, most is nagyon jól van – még ha nem is azon a hőfokon ég, mint régen, de érettebben gondolkozik. Vidéken tölti idejének nagy részét a saját maga teremtette világban”

– ad karakterelemzésbe bújtatott márkaszületéséről tápszercsöppeket Susánszky, a büszke szülőatya, aki jól emlékszik a – járvány nehezítette – januári fogantatás pillanatára. Muci létrejöttében nagy segítsége volt az ex-Balettcipős gárda két legendás tagja Varga Gábor, és Hefkó Kristóf is.

A reggelit, ebédet és vacsorát is kínáló Muci nevű új egységükben Susánszky azokat a konyhákat mutatja be, ahol “Peggy” Bundyra valamelyest emlékeztető, képzeletbeli nő járhatott. „Ilyen értelemben világi konyha, melyben megtalálhatók ízek a Közel-Keletről és a Távol-Keletről.

De kontinentális alapokon nyugszik és határozottan modern” – mondja a 2019-en nyarán egy izraeli pékségben kovászt is dédelgető Susánszky, és sorolja a sok zöldfűszerrel, frissítő ízekkel készült dipeket, finger foodokat, többek között a  hummuszt, a borsosberényi kecskesajtkrémet, a petrezselyem salátát, a za’atarral fűszerezett csirkecombot. Valójában délelőtt gáblihoz, azaz villásreggelihez terítenek, majd a délutánra fordulva olyan ételeket adnak, „amiket te is készítenél grillezéshez a barátainak, de egy apró csavarral, nagyvilágiasan előadva. Nagyon fontos, hogy leülsz, nem sietsz, a gyereket elengeded. El van mindenki” – világít rá a sztorira családbarát nézőpontból Susánszky.

A teljes étlapot egy személyben jegyző Zing-alapító – aki többször főz majd saját kezűleg Muci konyhájában – különösen büszke a briós bucira a Zingtől (ebbe kerül a Blumenthal-féle rántotta), illetve a lepényre, amit az à table! szállít, mely önálló egységet kap a Muci mellett, csakúgy, ahogy a Zing is, valamint a Ráday utcai MAMO is „bebalatonozódik”.

A borlapot  Blazsovszky Péter, a Michelin-csillagos Babel Budapest ex-head-sommelierje állította össze.

„Kitaláltunk egy-két Muci italt. Ezek alkoholmentesek. Ilyen például az ecetes fröccs, amely kap egy kis spiccet. Olyan mintha alkoholt innál, de valójában mégsem. Nagyon nyári, nagyon hűsítő.”

A Muciban csütörtöktől vasárnapig a grillezés élménye kap nagyobb hangsúlyt, és az ötletgazda azt is ígéri, hogy pár hétvégén Green Eggben készítik majd a fogásokat, például Aranyszalag minősítésű Royal Pisztrángot.

Árak tekintetében Susánszkyék próbálnak a földön maradni. Az alap briósos, rántottás szendvics bringásoknak 990 Ft lesz, mindenki másnak 1290 Ft. A small plate-ek délben 1500 és 2000 Ft között mozognak, vacsoraidőben minimálisan drágábbak.

„Az eggs benedictek felszaladnak 3000 forintig, de úgy gondolom, hogy egy pár 7000-8000 Ft-ból bőven jól lakik.”

A Muci reggel 8-től 19 óráig, hétvégén pedig este 10 óráig tart nyitva, szerintünk érdemes lesz meglesni!

FOLYTASD EZZEL
Így készül a klasszikus gyümölcstorta négy lépésben
Ha ezt a koktélt iszod, úgy érezheted, a Szex és New Yorkból léptél ki
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom