Close
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét

Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét

Minden évben nagy várakozás előzi meg a Müpa ünnepi rövidfilmjét. Nincs ez másként a ebben az esztendőben sem, és látva az idei, ismét meghatóra sikerült rövidfilmet, úgy tűnik, megérte várni rá.

A Müpa két évvel ezelőtt indított – immáron hagyományosnak mondható – kezdeményezése azért született meg, hogy az intézmény így mondjon köszönetet a nézőinek az egész éves figyelemért és szeretetért.

Ebben az évben a Müpa közönsége, illetve közössége került a középpontba, ami azt jelenti, hogy a nézők is kiemelt szerepet kaptak az alkotásban.

Az intézmény hűségprogramjának tagjai ugyanis fontos szerepet töltöttek be a forgatáson: közülük több százan a színészekkel, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeivel és a Müpa munkatársaival együtt készítették el az Ajándékot.

Csak egyetérteni tudunk Káel Csabával, a Müpa vezérigazgatójával, aki szerint a szeretteinkkel együtt töltött időnél nincs szebb ajándék, nincs nagyobb érték.

Az idei kisfilm ezt hivatott megjeleníteni, és egyben köszönetet nyilvánít a Müpa fantasztikus közösségének, melynek a nézők, a művészek és a munkatársak egyaránt részei.

Az Ajándék című alkotás egyik főszerepében egy igazi világsztárt láthatunk; Várdai István csellóművész testhezálló feladatot kapott, hiszen egy zenészt kellett megformálnia, aki a történet szerint nem is sejti, hogy gyakorlásával milyen nagy örömet szerez mindennap a szomszéd lakásban élő néninek. A szomszéd nénit megformáló színésznő pedig nem más, mint a Jászai Mari-díjas Nagy Mari. Feltűnik még egy kislány is, őt pedig a kilencéves Kádár Emma játssza, akinek ez az első filmszerepe.

Az együtt megélt pillanatok felbecsülhetetlen értékére rámutató, megindító kisfilmet a Balázs Béla-díjas Bergendy Péter rendezte.

 

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom