Close
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét

Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét

Minden évben nagy várakozás előzi meg a Müpa ünnepi rövidfilmjét. Nincs ez másként a ebben az esztendőben sem, és látva az idei, ismét meghatóra sikerült rövidfilmet, úgy tűnik, megérte várni rá.

A Müpa két évvel ezelőtt indított – immáron hagyományosnak mondható – kezdeményezése azért született meg, hogy az intézmény így mondjon köszönetet a nézőinek az egész éves figyelemért és szeretetért.

Ebben az évben a Müpa közönsége, illetve közössége került a középpontba, ami azt jelenti, hogy a nézők is kiemelt szerepet kaptak az alkotásban.

Az intézmény hűségprogramjának tagjai ugyanis fontos szerepet töltöttek be a forgatáson: közülük több százan a színészekkel, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeivel és a Müpa munkatársaival együtt készítették el az Ajándékot.

Csak egyetérteni tudunk Káel Csabával, a Müpa vezérigazgatójával, aki szerint a szeretteinkkel együtt töltött időnél nincs szebb ajándék, nincs nagyobb érték.

Az idei kisfilm ezt hivatott megjeleníteni, és egyben köszönetet nyilvánít a Müpa fantasztikus közösségének, melynek a nézők, a művészek és a munkatársak egyaránt részei.

Az Ajándék című alkotás egyik főszerepében egy igazi világsztárt láthatunk; Várdai István csellóművész testhezálló feladatot kapott, hiszen egy zenészt kellett megformálnia, aki a történet szerint nem is sejti, hogy gyakorlásával milyen nagy örömet szerez mindennap a szomszéd lakásban élő néninek. A szomszéd nénit megformáló színésznő pedig nem más, mint a Jászai Mari-díjas Nagy Mari. Feltűnik még egy kislány is, őt pedig a kilencéves Kádár Emma játssza, akinek ez az első filmszerepe.

Az együtt megélt pillanatok felbecsülhetetlen értékére rámutató, megindító kisfilmet a Balázs Béla-díjas Bergendy Péter rendezte.

 

kisfilm | karácsonyi | 2021 | müpa

FOLYTASD EZZEL

Egészen hihetetlen híresség indul Joe Biden ellen az amerikai elnökválasztáson

Ilyen árakra készüljön az, aki élő fát vásárolna karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram