Close
Vége a textilmaszkoknak: mostantól csak az orvosi és az FFP2 maszk elfogadott Romániában

Vége a textilmaszkoknak: mostantól csak az orvosi és az FFP2 maszk elfogadott Romániában

Ugyanekkor meghosszabbították a veszélyhelyzetet is a szomszédban.

Romániában egy héten belül megnégyszereződött a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért csütörtökön a kormány a járványügyi korlátozások szigorításáról döntött.

A kabinet január 8-tól kezdődően újabb harminc napra meghosszabbította a tavaly május óta folyamatosan érvényben lévő veszélyhelyzetet, ebben ismét kötelezővé tette az egészségügyi védőmaszkok viselését a nyílt és zárt közterületeken.

A textilből készült maszkokat már nem fogadják el, kizárólag a sebészeti maszkok vagy az FFP-2-es szűrővel ellátott, orrot és szájat eltakaró, légzésvédő maszkok használatát engedélyezik.

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár azzal indokolta a szigorítást, hogy az omikron variáns terjedése miatt Romániában ugrásszerűen nő, egy héten belül megnégyszereződött, csütörtökön hatezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma.

(Forrás: MTI, fotó: Unsplash)

covid-19 | maszkhasználat | maszk | román | korona

FOLYTASD EZZEL

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram