Close
Két év után ma végre megszűnt a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön Csehországban

Két év után ma végre megszűnt a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön Csehországban

És várhatóan feloldják a maradék korlátozásokat is. 

Vlastimil Válek, egészségügyi miniszter az óvintézkedés feloldását a koronavírusjárvány-helyzet javulásával indokolta. Ezentúl az FFP2-es maszkok viselése már csak a csehországi egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező. A miniszter szerint ennek az óvintézkedésnek a feloldása május elejére várható.

De nem csak a csehek oldanak a környéken: Szlovéniában csütörtöktől szintén megszűnik a kötelező maszkviselés a zárt nyilvános helyek többségében.

A maszkviselés feloldásáról szóló rendelet nem vonatkozik az egészségügyi-szociális intézményekre, például az idősotthonokra. Ezekben a létesítményekben a dolgozóknak és a látogatóknak érvényes védettségi igazolással is rendelkezniük kell.

A kabinet a járványügyi szakértők javaslata alapján határozott úgy, hogy feloldja a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályokat. A Szlovéniában érvényes kritérium az volt, hogy ha két hétig harmincöt fő alatt marad az intenzív osztályon kezelt betegek száma, az utolsó korlátozást is fel lehet oldani az országban. Az egészségügyi minisztérium szerint ez a feltétel már több napja teljesült.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

covid | maszk | koronavírus | feloldás | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram