Close
Két év után ma végre megszűnt a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön Csehországban

Két év után ma végre megszűnt a kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön Csehországban

És várhatóan feloldják a maradék korlátozásokat is. 

Vlastimil Válek, egészségügyi miniszter az óvintézkedés feloldását a koronavírusjárvány-helyzet javulásával indokolta. Ezentúl az FFP2-es maszkok viselése már csak a csehországi egészségügyi és a szociális intézményekben kötelező. A miniszter szerint ennek az óvintézkedésnek a feloldása május elejére várható.

De nem csak a csehek oldanak a környéken: Szlovéniában csütörtöktől szintén megszűnik a kötelező maszkviselés a zárt nyilvános helyek többségében.

A maszkviselés feloldásáról szóló rendelet nem vonatkozik az egészségügyi-szociális intézményekre, például az idősotthonokra. Ezekben a létesítményekben a dolgozóknak és a látogatóknak érvényes védettségi igazolással is rendelkezniük kell.

A kabinet a járványügyi szakértők javaslata alapján határozott úgy, hogy feloldja a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályokat. A Szlovéniában érvényes kritérium az volt, hogy ha két hétig harmincöt fő alatt marad az intenzív osztályon kezelt betegek száma, az utolsó korlátozást is fel lehet oldani az országban. Az egészségügyi minisztérium szerint ez a feltétel már több napja teljesült.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

koronavírus | covid-19 | maszkviselés | csehország | maszk

FOLYTASD EZZEL

A Ryanair-vezér bejelentésének Magyarországon sem örülnek majd: megszűnnek a társaság tízeurós jegyei

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom