Close
Szorul a hurok: már külföldön sem vásárolhatnak egyes boltokban az oroszok

Szorul a hurok: már külföldön sem vásárolhatnak egyes boltokban az oroszok

Az orosz szankciók már az országhatáron kívül is sújtják az oroszokat. Elég sokan ki is akadtak és ruszofóbiáról beszélnek.

A tehetős oroszokat mostantól már nem csak Oroszországon belül fosztják meg kedvenc márkáiktól, de már külföldön sem engedik oroszoknak egyes brandek a vásárlást. Ezek közül a legnagyobb visszhangot a Chanel váltotta ki, akik az uniós és svájci szankciókkal magyarázták, hogy nem vásárolhatnak oroszok a termékeikből.

A gazdag orosz modellek és influenszerek pedig reakcióképp sorra vágják fel Chanel táskáikat Instagram-videókban és ruszofóbiáról beszélnek, valamint egyes oroszok szerint ez egy fasiszta tett, és az alapító Coco Chanel életére utalnak, aki a náci Németország besúgója volt, illetve egy német tiszt szeretője a második világháború alatt.

Egyetlen táska, egyetlen dolog sem ér fel a szülőföldem iránti szeretetemmel.  Nem ér fel a magam iránti tiszteletemmel. Ellene vagyok a ruszofóbiának, ellene vagyok azoknak a márkáknak, amelyek támogatják a ruszofóbiát

– mondja a csaknem 300 ezer követővel rendelkező műsorvezető-színész, Marina Ermoskina.

„A Chanel csak egy kiegészítő. Egy kiegészítő, amely egyszer csak úgy döntött, megalázza az embereket, honfitársaimat, eldöntötte, hogy nemzetiség alapján diszkriminálja az embereket, amit én nem fogok eltűrni. Végül is a legfontosabbak az elvek, nem az, ami a kezedben van, hanem az, ami benned” – tette még hozzá, aztán egy sövényvágó ollóval nekiesik a luxustáskájának.

(Forrás: Insider, 24.hu, fotók: Unsplash)

oroszország | instagram | chanel | orosz | szankció

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram