Close
A Rockefeller Center karácsonyfája mindent visz

A Rockefeller Center karácsonyfája mindent visz

New York ikonikus karácsonyfájára ezúttal a helyi sztárépítész, Daniel Libeskind tervezett csillagot – mintegy hárommillió Swarovski-kristályból.

New York legfontosabb karácsonyfája hagyományosan a Rockefeller Centernél lévő, amióta a gazdasági világválság idején, 1931-ben munkások felállították az elsőt. Onnantól kezdve ez az ünnep igazi helyszíne, a remény és a békevágy szimbóluma. A fa persze évről évre változik, Daniel Libeskind például tinédzserként, 1961-ben pillantotta meg az elsőt, nem sokkal azután, hogy New Yorkba érkezett Lengyelországból.

“A tetején a csillag inkább csak egy tű volt – emlékezett nemrég. – Ezúttal valódi csillag lesz.”

Valóban: idén a norvég lucfenyő tetejére egy több mint 400 kilós, hárommillió Swarovski-kristályból álló csillag kerül majd, amelyet Libeskind tervezett. Tényleg háromdimenziós lesz, hetven tüskével, belülről LED-del megvilágítva, így mindenhonnan nézve egyformán ragyog majd. Libeskind az első építész, aki Swarovski-csillagot tervezhetett.

dizájn | Swarovski | karácsony | new york | design

FOLYTASD EZZEL

Három perc alatt bele lehet szeretni ebbe a fantasztikus ázsiai országba

Látványos videó bizonyítja, hogy Peru több, mint a Machu Picchu

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom