Close
A Rockefeller Center karácsonyfája mindent visz

A Rockefeller Center karácsonyfája mindent visz

New York ikonikus karácsonyfájára ezúttal a helyi sztárépítész, Daniel Libeskind tervezett csillagot – mintegy hárommillió Swarovski-kristályból.

New York legfontosabb karácsonyfája hagyományosan a Rockefeller Centernél lévő, amióta a gazdasági világválság idején, 1931-ben munkások felállították az elsőt. Onnantól kezdve ez az ünnep igazi helyszíne, a remény és a békevágy szimbóluma. A fa persze évről évre változik, Daniel Libeskind például tinédzserként, 1961-ben pillantotta meg az elsőt, nem sokkal azután, hogy New Yorkba érkezett Lengyelországból.

“A tetején a csillag inkább csak egy tű volt – emlékezett nemrég. – Ezúttal valódi csillag lesz.”

Valóban: idén a norvég lucfenyő tetejére egy több mint 400 kilós, hárommillió Swarovski-kristályból álló csillag kerül majd, amelyet Libeskind tervezett. Tényleg háromdimenziós lesz, hetven tüskével, belülről LED-del megvilágítva, így mindenhonnan nézve egyformán ragyog majd. Libeskind az első építész, aki Swarovski-csillagot tervezhetett.

Daniel Libeskind | Rockefeller Center | karácsonyfa | video | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram