A Rockefeller Center karácsonyfája mindent visz

New York ikonikus karácsonyfájára ezúttal a helyi sztárépítész, Daniel Libeskind tervezett csillagot – mintegy hárommillió Swarovski-kristályból.

New York legfontosabb karácsonyfája hagyományosan a Rockefeller Centernél lévő, amióta a gazdasági világválság idején, 1931-ben munkások felállították az elsőt. Onnantól kezdve ez az ünnep igazi helyszíne, a remény és a békevágy szimbóluma. A fa persze évről évre változik, Daniel Libeskind például tinédzserként, 1961-ben pillantotta meg az elsőt, nem sokkal azután, hogy New Yorkba érkezett Lengyelországból.

"A tetején a csillag inkább csak egy tű volt – emlékezett nemrég. – Ezúttal valódi csillag lesz."

Valóban: idén a norvég lucfenyő tetejére egy több mint 400 kilós, hárommillió Swarovski-kristályból álló csillag kerül majd, amelyet Libeskind tervezett. Tényleg háromdimenziós lesz, hetven tüskével, belülről LED-del megvilágítva, így mindenhonnan nézve egyformán ragyog majd. Libeskind az első építész, aki Swarovski-csillagot tervezhetett.

karácsony | karácsonyfa | Swarovski | video | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom