Döbbenetes videón, hogyan pusztította el egy orosz rakéta Ukrajna egyik legféltettebb világörökségét

Ahogyan azt a Roadster is megírta, vasárnap rakétatámadás érte a Megváltó színeváltozása székesegyházat, amely Odessza UNESCO Világörökségi központjának szívében található.

Az orosz légicsapás során rendkívül súlyosan megsérült a székesegyház, beszakadt a tető, összeomlott az oltár és több falat is elszenesített a becsapódást követően keletkező tűz.

Az orosz rakétatámadásokat az ENSZ is elítélte.

A döbbenetes állapotokról a The Guardian osztott meg egy videót, amin jól látható a pusztítás. Miroslav Vdodovics, a székesegyház főpapja szerint ami történt,

"barbárság és terrorizmus".

Úgy véli, "azok, akik ezt tették, nem emberek". Ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a katedrális megakadályozta azt, hogy a rakéta a szomszédos épületekbe csapódjon, amelyek ugyan megsérültek, de így áldozatot a támadás nem követelt, vagyis a székesegyház ilyen módon életeket mentett meg.

A romokból sikeresen kimentették egy aranyozott ikont.

Mindeközben az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy az ő rajéktájuk eltalálta volna el a katedrálist. Azt állítják, a kárt egy ukrán légvédelmi rakéta okozta.

(Forrás: The Guardian, fotó: Getty)

ukrajna | támadás | háború | rakétatámadás | rakéta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom