Close
Döbbenetes videón, hogyan pusztította el egy orosz rakéta Ukrajna egyik legféltettebb világörökségét

Döbbenetes videón, hogyan pusztította el egy orosz rakéta Ukrajna egyik legféltettebb világörökségét

Ahogyan azt a Roadster is megírta, vasárnap rakétatámadás érte a Megváltó színeváltozása székesegyházat, amely Odessza UNESCO Világörökségi központjának szívében található.

Az orosz légicsapás során rendkívül súlyosan megsérült a székesegyház, beszakadt a tető, összeomlott az oltár és több falat is elszenesített a becsapódást követően keletkező tűz.

Az orosz rakétatámadásokat az ENSZ is elítélte.

A döbbenetes állapotokról a The Guardian osztott meg egy videót, amin jól látható a pusztítás. Miroslav Vdodovics, a székesegyház főpapja szerint ami történt,

„barbárság és terrorizmus”.

Úgy véli, „azok, akik ezt tették, nem emberek”. Ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a katedrális megakadályozta azt, hogy a rakéta a szomszédos épületekbe csapódjon, amelyek ugyan megsérültek, de így áldozatot a támadás nem követelt, vagyis a székesegyház ilyen módon életeket mentett meg.

A romokból sikeresen kimentették egy aranyozott ikont.

Mindeközben az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy az ő rajéktájuk eltalálta volna el a katedrálist. Azt állítják, a kárt egy ukrán légvédelmi rakéta okozta.

(Forrás: The Guardian, fotó: Getty)

unesco | rakétatámadás | támadás | székesegyház | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram