Close
Mellkasára ölel az olasz táj ebben a pajtaszerű nyaralóban

Mellkasára ölel az olasz táj ebben a pajtaszerű nyaralóban

Könnyűszerkezetes gyönyörűség Val Tidonében, sok csepp dolce far nientével.

Val Tidone varázslatos dombjain fekszik ez a víkendház, melyben milánói tulajdonosa, partnere és kutyáik töltik a városból elvonulós hétvégéket. A kortárs, de mégis a pajtákat idéző házat a Studio Koster tervezte, méghozzá úgy, hogy sok vendéget fogadhassanak a tulajdonosok; négy tágas hálószoba, en-suite fürdőkkel várja a vendégsereget, a nagyvonalú nappaliban és étkezőben pedig minden adott a dizájnnal körülölelt közös mókához. A pazar tájról nem is beszélve.

Az egyszintes, nyeregterős ház újraértelmezi a minimalista, modern esztétikát a helyi pajták jegyeivel;

az ügyfél nem egy hagyományos épületet akart. Vidékit, igen, de nem vidéki stílusút. Semmi tégla, semmi terméskő, semmi terrakotta padló vagy tetőcserép.

A ház nyugati szárnyában találhatók a hálószobák, a keleti végén pedig a bejárat, a nappali és egy lépcső, amely levezet a borospincéhez. A külső minimalizmus belül is folytatódik, méghozzá szinte csak olasz tervezők bútoraival, ahol egy-egy kényelmes fotelben elücsörögve bámészkodhatunk Piacenza dombjaira.

Az építészek ügyeltek rá, hogy a ház ne üssön el a természettől: a varázslatosan egymásba folyó dombok és rétek bukolikus szépségébe kedves szerénységgel simul a nyaraló.

A közös idő pedig a házon kívül is folytatódik: látjuk magunk előtt az ínycsiklandó falatokkal megrakott kerti asztal körül borozgatva folyó édes semmittevést. Szerintünk biztos mi lennénk azok a bizonyos utoljára távozó vendégek ebben a mesés házban.

(Fotók: Matteo Imbriani)

építészet | panoráma | faszerkezetes ház | nagy sztori | dolce far niente

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom