Close
Mellkasára ölel az olasz táj ebben a pajtaszerű nyaralóban

Mellkasára ölel az olasz táj ebben a pajtaszerű nyaralóban

Könnyűszerkezetes gyönyörűség Val Tidonében, sok csepp dolce far nientével.

Val Tidone varázslatos dombjain fekszik ez a víkendház, melyben milánói tulajdonosa, partnere és kutyáik töltik a városból elvonulós hétvégéket. A kortárs, de mégis a pajtákat idéző házat a Studio Koster tervezte, méghozzá úgy, hogy sok vendéget fogadhassanak a tulajdonosok; négy tágas hálószoba, en-suite fürdőkkel várja a vendégsereget, a nagyvonalú nappaliban és étkezőben pedig minden adott a dizájnnal körülölelt közös mókához. A pazar tájról nem is beszélve.

Az egyszintes, nyeregterős ház újraértelmezi a minimalista, modern esztétikát a helyi pajták jegyeivel;

az ügyfél nem egy hagyományos épületet akart. Vidékit, igen, de nem vidéki stílusút. Semmi tégla, semmi terméskő, semmi terrakotta padló vagy tetőcserép.

A ház nyugati szárnyában találhatók a hálószobák, a keleti végén pedig a bejárat, a nappali és egy lépcső, amely levezet a borospincéhez. A külső minimalizmus belül is folytatódik, méghozzá szinte csak olasz tervezők bútoraival, ahol egy-egy kényelmes fotelben elücsörögve bámészkodhatunk Piacenza dombjaira.

Az építészek ügyeltek rá, hogy a ház ne üssön el a természettől: a varázslatosan egymásba folyó dombok és rétek bukolikus szépségébe kedves szerénységgel simul a nyaraló.

A közös idő pedig a házon kívül is folytatódik: látjuk magunk előtt az ínycsiklandó falatokkal megrakott kerti asztal körül borozgatva folyó édes semmittevést. Szerintünk biztos mi lennénk azok a bizonyos utoljára távozó vendégek ebben a mesés házban.

(Fotók: Matteo Imbriani)

nyaraló | faszerkezetes ház | ház | nagy sztori | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram