Close
Mellkasára ölel az olasz táj ebben a pajtaszerű nyaralóban

Mellkasára ölel az olasz táj ebben a pajtaszerű nyaralóban

Könnyűszerkezetes gyönyörűség Val Tidonében, sok csepp dolce far nientével.

Val Tidone varázslatos dombjain fekszik ez a víkendház, melyben milánói tulajdonosa, partnere és kutyáik töltik a városból elvonulós hétvégéket. A kortárs, de mégis a pajtákat idéző házat a Studio Koster tervezte, méghozzá úgy, hogy sok vendéget fogadhassanak a tulajdonosok; négy tágas hálószoba, en-suite fürdőkkel várja a vendégsereget, a nagyvonalú nappaliban és étkezőben pedig minden adott a dizájnnal körülölelt közös mókához. A pazar tájról nem is beszélve.

Az egyszintes, nyeregterős ház újraértelmezi a minimalista, modern esztétikát a helyi pajták jegyeivel;

az ügyfél nem egy hagyományos épületet akart. Vidékit, igen, de nem vidéki stílusút. Semmi tégla, semmi terméskő, semmi terrakotta padló vagy tetőcserép.

A ház nyugati szárnyában találhatók a hálószobák, a keleti végén pedig a bejárat, a nappali és egy lépcső, amely levezet a borospincéhez. A külső minimalizmus belül is folytatódik, méghozzá szinte csak olasz tervezők bútoraival, ahol egy-egy kényelmes fotelben elücsörögve bámészkodhatunk Piacenza dombjaira.

Az építészek ügyeltek rá, hogy a ház ne üssön el a természettől: a varázslatosan egymásba folyó dombok és rétek bukolikus szépségébe kedves szerénységgel simul a nyaraló.

A közös idő pedig a házon kívül is folytatódik: látjuk magunk előtt az ínycsiklandó falatokkal megrakott kerti asztal körül borozgatva folyó édes semmittevést. Szerintünk biztos mi lennénk azok a bizonyos utoljára távozó vendégek ebben a mesés házban.

(Fotók: Matteo Imbriani)

FOLYTASD EZZEL
A dizájn ikonjainak termékeire csaphatsz le kedvező áron a héten
Egy elképesztő végtelenített medencével írta be magát a rekordok könyvébe Dubaj
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom