Close
Olyan csúcsétterem nyílik Budapesten, amilyen még nem volt

Olyan csúcsétterem nyílik Budapesten, amilyen még nem volt

Egyedülálló gasztroattrakciókra készül a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem. Október 17-én az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálják fel Miguel Vieira, az első hazai csillagot megszerző séf vacsora menüsorát, a vendégeket abszolút Covid-biztosan szeparálva.

Szintén újszerű az étterem október 12-én induló kezdeményezése, melyben újraértelmezik a házhoz szállítás fogalmát, és nemcsak a különleges minőségű ételeket lehet megrendelni, de a Costes Downtown szakemberei is kiszállnak a megrendelő konyhájába, hogy frissen elkészítve szolgálják fel az otthonok asztalára azt a menüsort, amelyet az étteremben is szerviroznak a vendégeknek.

Nem mindennapi élményben lesz részük azoknak, akik kabint foglalnak október 17-én, szombaton este 19 órától, a budapesti óriáskerékre. Aznapra ugyanis egy mozgó étteremmé válik a kerék, ahová a Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown étterem kínálatára lehet befizetni. Igazán különleges élménynek ígérkezik egy fine dining vacsora elfogyasztása, miközben az esti Budapest lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk a magasból. A menüsort a Michelin-csillagos étterem vezető séfje, Miguel Vieira állítja össze. „Az óriáskerék-étterem gondolata már korábban érlelődött bennünk, de eddig a kerék jó kihasználtsága miatt nem tudtuk megvalósítani – mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. – Most, a turizmus visszaesése azonban alkalmat ad arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot Budapest fölé emeljük” – tette hozzá Gerendai, aki elmondta, hogy a járványhelyzet miatt természetesen a biztonsági szabályoknak is meg kell felelni, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen szeparáltak, és egy fülkében maximum négy fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok éppúgy, mint baráti társaságok.

A Michelin-csillag házhoz megy

„Sajnos a vírushelyzet nemcsak az óriáskerék forgalmát nullázta le, de az éttermek látogatottsága is jelentősen csappant, ezért például a Ráday utcai Costest be is kellett zárnunk, a Costes Downtown pedig mostantól minden héten csak három nap, csütörtökön, pénteken és szombaton tart nyitva – mondja Gerendai. – Ahhoz azonban, hogy ne kelljen a munkatársaktól megválni, belevágunk egy újszerű házhoz szállító kezdeményezésbe, amely során nem egyszerűen ételeket viszünk házhoz, hanem egy komplett Michelin-csillagos vacsorát varázslunk az otthonokba” – mesél a Downtown másik újításáról a tulajdonos. Azok tehát, akik egy családi vacsorát, egy ünnepi alkalmat vagy egy baráti találkozót a Michelin Guide által is értékelt fine dining vacsorával szeretnék emlékezetessé tenni, elhívhatják az étterem séfjeit és felszolgálóit, akik hozott alapanyagból az otthonokban –akár a házigazdával közösen – készítik el az étterem étlapján szereplő menüsort, amelyhez a felszolgálók mindent szerviroznak, a borpárosítástól a poharakig, a tányéroktól az evőeszközökig, így még mosogatni sem kell majd utánuk. Gerendai itt is megjegyezte, hogy természetesen a pandémia miatt a legmesszemenőbb körültekintéssel járnak el.

Azokat pedig, akik ragaszkodnak a megszokott éttermi hangulathoz, a Costes Downtown hetente csütörtökön, pénteken és szombaton várja ebédre és vacsorára. A hétköznapokon természetesen továbbra is megkóstolható a népszerű és igencsak kedvezményes árú üzleti ebéd is, mely egy háromfogásos, csillagos menüsort kínál 7900 forintért.

Az október 17-i óriáskerék-vacsorára, illetve az otthoni csillagos vacsora rendeléshez is online regisztráció és foglalás szükséges, amit az étterem honlapján vagy a +36209267837-es telefonszámon lehet megtenni.

óriáskerék | costes downtown | budapest | étterem

FOLYTASD EZZEL

Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram