Close
Olyan csúcsétterem nyílik Budapesten, amilyen még nem volt

Olyan csúcsétterem nyílik Budapesten, amilyen még nem volt

Egyedülálló gasztroattrakciókra készül a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem. Október 17-én az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálják fel Miguel Vieira, az első hazai csillagot megszerző séf vacsora menüsorát, a vendégeket abszolút Covid-biztosan szeparálva.

Szintén újszerű az étterem október 12-én induló kezdeményezése, melyben újraértelmezik a házhoz szállítás fogalmát, és nemcsak a különleges minőségű ételeket lehet megrendelni, de a Costes Downtown szakemberei is kiszállnak a megrendelő konyhájába, hogy frissen elkészítve szolgálják fel az otthonok asztalára azt a menüsort, amelyet az étteremben is szerviroznak a vendégeknek.

Nem mindennapi élményben lesz részük azoknak, akik kabint foglalnak október 17-én, szombaton este 19 órától, a budapesti óriáskerékre. Aznapra ugyanis egy mozgó étteremmé válik a kerék, ahová a Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown étterem kínálatára lehet befizetni. Igazán különleges élménynek ígérkezik egy fine dining vacsora elfogyasztása, miközben az esti Budapest lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk a magasból. A menüsort a Michelin-csillagos étterem vezető séfje, Miguel Vieira állítja össze. „Az óriáskerék-étterem gondolata már korábban érlelődött bennünk, de eddig a kerék jó kihasználtsága miatt nem tudtuk megvalósítani – mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. – Most, a turizmus visszaesése azonban alkalmat ad arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot Budapest fölé emeljük” – tette hozzá Gerendai, aki elmondta, hogy a járványhelyzet miatt természetesen a biztonsági szabályoknak is meg kell felelni, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen szeparáltak, és egy fülkében maximum négy fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok éppúgy, mint baráti társaságok.

A Michelin-csillag házhoz megy

„Sajnos a vírushelyzet nemcsak az óriáskerék forgalmát nullázta le, de az éttermek látogatottsága is jelentősen csappant, ezért például a Ráday utcai Costest be is kellett zárnunk, a Costes Downtown pedig mostantól minden héten csak három nap, csütörtökön, pénteken és szombaton tart nyitva – mondja Gerendai. – Ahhoz azonban, hogy ne kelljen a munkatársaktól megválni, belevágunk egy újszerű házhoz szállító kezdeményezésbe, amely során nem egyszerűen ételeket viszünk házhoz, hanem egy komplett Michelin-csillagos vacsorát varázslunk az otthonokba” – mesél a Downtown másik újításáról a tulajdonos. Azok tehát, akik egy családi vacsorát, egy ünnepi alkalmat vagy egy baráti találkozót a Michelin Guide által is értékelt fine dining vacsorával szeretnék emlékezetessé tenni, elhívhatják az étterem séfjeit és felszolgálóit, akik hozott alapanyagból az otthonokban –akár a házigazdával közösen – készítik el az étterem étlapján szereplő menüsort, amelyhez a felszolgálók mindent szerviroznak, a borpárosítástól a poharakig, a tányéroktól az evőeszközökig, így még mosogatni sem kell majd utánuk. Gerendai itt is megjegyezte, hogy természetesen a pandémia miatt a legmesszemenőbb körültekintéssel járnak el.

Azokat pedig, akik ragaszkodnak a megszokott éttermi hangulathoz, a Costes Downtown hetente csütörtökön, pénteken és szombaton várja ebédre és vacsorára. A hétköznapokon természetesen továbbra is megkóstolható a népszerű és igencsak kedvezményes árú üzleti ebéd is, mely egy háromfogásos, csillagos menüsort kínál 7900 forintért.

Az október 17-i óriáskerék-vacsorára, illetve az otthoni csillagos vacsora rendeléshez is online regisztráció és foglalás szükséges, amit az étterem honlapján vagy a +36209267837-es telefonszámon lehet megtenni.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom