Close
Elmeséljük, hogyan vehetsz részt borkóstolón a nappalidból

Elmeséljük, hogyan vehetsz részt borkóstolón a nappalidból

A vendéglátásban és a turizmusban dolgozóknak sajnálatos módon az idei tavasz nem úgy köszönt be, ahogyan azt várták. Az élet ugyanakkor nem áll meg, de mindenkinek át kellett gondolnia, hogyan reagáljon a kialakult helyzetre.

A badacsonyi Laposa Birtok például elsőként indította el a #borozzotthon kampányt, aminek keretében ingyenesen szállítja házhoz az összeállított borcsomagokat. Azóta sok boraszat és borbár csatlakozott a Laposa kampányhoz és a #borozzotthon kezdeményezéshez. A borcsomagokhoz (is) kapcsolódik a #LaposaLive online borkóstoló sorozat, ebben szerdán és szombaton Laposa Zsófi élőben mutat be egy-egy bort és mesél a borászattal, borral kapcsolatos érdekességekről (természetesen kérdezni is lehet). A borkóstolóhoz akár meg is rendelhető a borcsomag.

Idén az Apukám Világa új, 2018-as évjáratát is egy online borkóstoló és borvacsora keretében mutatják be úgy, hogy a fogásokat bárki otthon megfőzheti, a recepteket közzéteszik. Az Apukám Világa előrendelésekhez nemcsak receptet, hanem egy fűszerkeveréket is adnak, így remélhetőleg minél többen ott lesznek majd a gőzölgő tányérok felett április 18-án.

A #LaposaLive keretében egy online szőlész-borász gyorstalpaló kurzussal is jelentkeznek: Laposa Zsófi 2019-ben szőlész-borász gyakorlati oktatóként is dolgozott, ezt a tapasztalatot felhasználva közérthetően, mégis szakmai szemmel fog beszélni a borok világáról.

#LaposaLive a Laposa Birtok oldalán és a @laposabirtok Instagramon:

  • Március 25., szerda, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa Rosé
  • Március 27., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 2. Szőlőfeldolgozás-mustkezelés
  • Március 28., szombat, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa 4 Hegy
  • Április 1., szerda, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa Rizling2
  • Április 3., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 3. Erjesztés és újborkezelés
  • Április 10., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 4. A bor harmóniája, palackozás
  • Április 17., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 5. Érzékszervi vizsgálat
  • Április 18., szombat, 19:00 – Apukám Világa online borkóstoló és -bemutató
  • Április 24., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 6. Pezsgőkészítés alapjai – Hogyan készül a Prosecco?

Ez is érdekelhet:

kóstoló | online | bor | nappali | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom