Close
Elmeséljük, hogyan vehetsz részt borkóstolón a nappalidból

Elmeséljük, hogyan vehetsz részt borkóstolón a nappalidból

A vendéglátásban és a turizmusban dolgozóknak sajnálatos módon az idei tavasz nem úgy köszönt be, ahogyan azt várták. Az élet ugyanakkor nem áll meg, de mindenkinek át kellett gondolnia, hogyan reagáljon a kialakult helyzetre.

A badacsonyi Laposa Birtok például elsőként indította el a #borozzotthon kampányt, aminek keretében ingyenesen szállítja házhoz az összeállított borcsomagokat. Azóta sok boraszat és borbár csatlakozott a Laposa kampányhoz és a #borozzotthon kezdeményezéshez. A borcsomagokhoz (is) kapcsolódik a #LaposaLive online borkóstoló sorozat, ebben szerdán és szombaton Laposa Zsófi élőben mutat be egy-egy bort és mesél a borászattal, borral kapcsolatos érdekességekről (természetesen kérdezni is lehet). A borkóstolóhoz akár meg is rendelhető a borcsomag.

Idén az Apukám Világa új, 2018-as évjáratát is egy online borkóstoló és borvacsora keretében mutatják be úgy, hogy a fogásokat bárki otthon megfőzheti, a recepteket közzéteszik. Az Apukám Világa előrendelésekhez nemcsak receptet, hanem egy fűszerkeveréket is adnak, így remélhetőleg minél többen ott lesznek majd a gőzölgő tányérok felett április 18-án.

A #LaposaLive keretében egy online szőlész-borász gyorstalpaló kurzussal is jelentkeznek: Laposa Zsófi 2019-ben szőlész-borász gyakorlati oktatóként is dolgozott, ezt a tapasztalatot felhasználva közérthetően, mégis szakmai szemmel fog beszélni a borok világáról.

#LaposaLive a Laposa Birtok oldalán és a @laposabirtok Instagramon:
  • Március 25., szerda, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa Rosé
  • Március 27., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 2. Szőlőfeldolgozás-mustkezelés
  • Március 28., szombat, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa 4 Hegy
  • Április 1., szerda, 20:00 – Online borkóstoló: Laposa Rizling2
  • Április 3., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 3. Erjesztés és újborkezelés
  • Április 10., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 4. A bor harmóniája, palackozás
  • Április 17., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 5. Érzékszervi vizsgálat
  • Április 18., szombat, 19:00 – Apukám Világa online borkóstoló és -bemutató
  • Április 24., péntek, 19:00 – Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 6. Pezsgőkészítés alapjai – Hogyan készül a Prosecco?
Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom