Close
Világhírű sztártenorral indítja újra az életet a Magyar Állami Operaház

Világhírű sztártenorral indítja újra az életet a Magyar Állami Operaház

A szerda esti szabadtéri operagálán az Eiffel Műhelyház körüli parkban a dalszínház művészei mellett Jonas Kaufmann tenor is fellép; a Kodály Zoltánról elnevezett parkot ezzel az eseménnyel avatják fel.

A Parkfoglaló gála elnevezésű szabadtéri esttel indítja újra az életet a Magyar Állami Operaház. A gálakoncert első két részében a nemzetközi és magyar operairodalom népszerű részletei hangzanak el Donizettitől Puccinin és Wagneren át Ránki Györgyig. A könnyedebb műfajt pedig a Porgy és Bess, a West Side Story és A denevér című darabok képviselik. Fél év után a Parkfoglaló gálán lépnek újra a közönség elé az Opera szólistái – Szántó Andrea mellett Balga Gabriella, Bátori Éva, Boncsér Gergely, Fodor Bernadett, Fried Péter, Haja Zsolt, Kálmándy Mihály, Keszei Bori, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meláth Andrea, Palerdi András, Rálik Szilvia, Schöck Atala, Szabóki Tünde, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szvétek László és Wiedemann Bernadett.

Az este harmadik részében Jonas Kaufmann válogat legkedvesebb áriáiból. Műsorát hangversenyeinek állandó karmestere, Jochen Rieder vezényli. A gálán közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor). Az Opera Zenekart a magyar művészek programjában Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám korábbi főzeneigazgató és Rajna Martin ifjú karmester irányítja. Az est rendezője Almási-Tóth András, az Opera művészeti igazgatója. Az operagálát az érvényes járványügyi hatósági előírásokat figyelembe véve rendezik meg az szervezők. A Kőbányai úti bejáratnál egy hőmérő kaput is elhelyeznek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Idén tavasszal Magyarországra jön a Comédie-Francaise
Mozizz a nappalidból februárban! – Húsz filmet nézhetsz meg ingyen
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom