Close
Egy légitársaság szerint a járvány miatt örökre átalakul az, ahogy repülővel utazunk

Egy légitársaság szerint a járvány miatt örökre átalakul az, ahogy repülővel utazunk

Egy korszak vége. 

Az érintésmentes és okos szolgáltatásoké lesz a főszerep a légi közlekedésben az Emirates légitársaság szerint, amely már most is érintésmentes és okos csúcstechnológiát alkalmaz a repülők fedélzetén és a Dubaji Nemzetközi Reptéren. Az eddigi tapasztalatok az Emirates szerint azt jelzik, hogy az utasok gyorsan megszokták és megkedvelték az új megoldásokat.

És mit jelent mindez például az Emirates esetében a gyakorlatban? Például az érintésmentes utasfelvételi és poggyászleadó pultokat, amelyek 2020 szeptemberében debütáltak a Dubaji Nemzetközi Reptéren (DXB). A harminckét önműködő poggyászleadó kioszkot és a tizenhat check-in kioszkot az utasok mobiltelefonjaikkal vagy tabletjeikkel irányíthatják, anélkül, hogy meg kellene érinteni a képernyőt.

Az utasok a kioszkoknál becsekkolhatnak, megkaphatják beszállókártyájukat, kiválaszthatják fedélzeti ülésüket, és feladhatják poggyászaikat. Az érintésmentes szolgáltatások körét további opciókkal is bővítették, így a kioszkoknál már az olyan kiegészítő szolgáltatásokat is ki lehet egyenlíteni, mint például az extrapoggyász-feladás.

2021 júliusában és augusztusában több mint 568 ezer utas élt az érintésmentes szolgáltatás nyújtotta előnyökkel, mellyel elkerülhették a sorban állást, illetve átsétálhattak a repülőtéren, egyenesen az útlevél-ellenőrzéshez. Az utasok pozitív visszajelzését követően az Emirates szeptemberben további hat érintésmentes check-in és poggyászfeladó kioszkot helyezett el a First és Business Class check-in területén.

A reptér bejáratától a gép ajtajáig – megállás nélkül

Az utasok a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren ezt követően akár az úgynevezett biometrikus útvonalat is választhatják, ahol a legújabb arcfelismerő technológiát alkalmazzák több mint harminc biometrikus kamera segítségével. Az Emirates utasai becsekkolhatnak járatukra, elintézhetik a beutazáshoz kapcsolódó adminisztrációt, beléphetnek az Emirates Lounge-ba, és felszállhatnak a gép fedélzetére – mindezt úgy, hogy végigsétálnak a repülőtéren.

Mióta az Emirates bevezette újításait már több mint 58 ezer utas vette igénybe a kényelmes, érintésmentes és biztonságos belépési lehetőséget az Emirates Lounge-ba, és több mint 380 ezer utas próbálta ki a biometrikus kapukat.

Érintésmentes fedélzeti élmény

Az okos és érintésmentes megoldások sora a fedélzeten a digitális menüvel folytatódik, mely elérhető az Emirates mobiltelefonos alkalmazásán keresztül, így az utasok az ételkínálatot saját telefonjukon böngészhetik online és offline módban is. Az ételeket szigorú higiéniai előírások keretei között készítik és szolgálják fel a járatokon.

Emellett az Emirates alkalmazás segítségével az utasok összeállíthatják filmes és zenei lejátszási listájukat a fedélzeti szórakoztató rendszer, az ice több mint négyezer-ötszázas csatornakínálatából, majd ezt szinkronizálni tudják saját fedélzeti képernyőjükkel. Az utasok saját okoseszközükkel ezt követően a csatornaváltást is irányítani tudják.

A dubaji belépéshez a negatív PCR-teszt mellett nem szükséges vakcinaigazolvány. Azon utazók, akik Dubajból érkeznek Magyarországra, és védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba.

(Forrás: Emirates)

repülő | dubaj | koronavírus | érintésmentes | járvány

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram