Close
A külügyminiszter bejelentette: kitiltják az orosz rendszámú autókat és fuvarozókat egy friss rendelettel Észtországból

A külügyminiszter bejelentette: kitiltják az orosz rendszámú autókat és fuvarozókat egy friss rendelettel Észtországból

Észtország úgy döntött, nem engedik be az orosz rendszámú járműveket. Ezt Margus Csahkna külügyminiszter jelentette be.

Csahkna miniszter azt mondta: nem látják szívesen az országban az oroszokat, ezért úgy döntöttek, megtiltják az ilyen járművek Észtországba történő behajtását. Az intézkedés szerdán lépett életbe és

nemcsak a magántulajdonban lévő gépjárművekre vonatkozik, hanem a céges fuvarozókra is érvényes.

Észtország belügyminisztere, Lauri Laanemets a tilalmat kommentálva elmondta, az összhangba van az Európai Bizottság szankcióival, hamarosan pedig Litvánia és Lettország is hasonlóan dönthet.

A szükséges eljárásokat az ész határellenőrző pontokon az orosz rendszámú járművekkel szemben az Adó- és Vámhivatal látja majd el. A beutazási tilalom hatálya alá tartozó jármű vezetője köteles lesz visszatérni Oroszországba, vagy a jármű nélkül kell átlépnie a határt.

A jelenleg az országban tartózkodó orosz rendszámú autókkal kapcsolatban is hamarosan döntést hozhatnak.

A Helsinkiben működő orosz nagykövetség ezzel kapcsolatban már felhívta az állampolgárok figyelmét arra, hogy az autóikat elkobozhatják, és azt tanácsolták mindenkinek, hogy ne utazzanak Finnországba orosz rendszámú autóval. Hasonló figyelmeztetést adott ki a berlini orosz nagykövetség is.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

észtország | háború | határellenőrzés | ukrajna | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram