Close
Az oltottakat és az oltatlanokat is érintő, országos karantén jöhet ebben a szomszédos országban

Az oltottakat és az oltatlanokat is érintő, országos karantén jöhet ebben a szomszédos országban

Még kedden szorgalmazta Zuzana Caputová szlovák államfő az országos kijárási tilalom mielőbbi bevezetését, miután a kórházak felhívták a figyelmet arra, hogy a koronavírussal fertőzöttek magas száma miatt összeomolhat Szlovákia egészségügyi ellátórendszere.

Az államfő sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Szlovákia van jelenleg a  legrosszabb helyzetben az egész világon az új fertőzöttek lakosságarányos számát illetően. Emiatt az egészségügyi intézményeik a teljesítőképességük határán állnak, kénytelenek az ellátást korlátozni, az egészségügyi személyzet pedig kimerült és segítségre van szükségük.

A kormányzó pártok már korábban jelezték, hogy szerdán szigorítások várhatóak a járványügyi intézkedésekben, a konkrét korlátozásokról azonban nem esett szó, így azt sem tudjuk, ez hogyan érinti majd az országba történő utazást.

(Forrás: MTI, Fotó: Getty)

szlovákia | utazás | karantén | lockdown | országos karantén

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram