Close
Öt kivételes AirBnb-lakás, amely veri a legjobb hoteleket

Öt kivételes AirBnb-lakás, amely veri a legjobb hoteleket

Ha hotelben szállunk meg, egy 100-150 ezer forintos szobáért rengeteget kapunk. De ha ugyanekkora összegért az Airbnb-n foglalunk, még ennél is többet. Összegyűjtöttünk öt olyan szállást, ami az elérhető szolgáltatások tekintetében kiváló ár-érték arányú ajánlatnak tűnik.

Párizs

Ilyen az, amikor egy lakás első számú vonzereje nem az ingatlanon belül, hanem azon kívül található. Ez a teljes lakás az Eiffel-torony közvetlen szomszédságában, egy társasház tizenkettedik emeletén található. A tulajdonos szerint nászutasok nagyon szeretik, és központi fekvése miatt akkor is jó választás, ha az ember képes otthagyni ezt a kilátást, hogy nekivágjon a városnak.
Ár: 103 000 Ft éjszakánként

Malibu

Lakóautó a paradicsomban. Ez az ezüstösen csillogó airstream a Csendes-óceán partját övező Santa Monica-hegységben található, és aligha tudunk jobbat elképzelni, ha szűrő nélkül akarjuk letüdőzni a kaliforniai életérzést. A lakóautó óceánra néző oldalfalát kibontották és üvegfalakkal helyettesítették, ezért 0-24-ben élvezhetjük a környező hegyeket és a homokos partnak csapódó hullámok poétikus és megunhatatlanul drámai látványát. Ha ezt valami érthetetlen oknál fogva megelégeltük volna, a szomszédban található a Deer Creek Canyon Park, és nincs messze a Sandstone Peak, a Santa Monica-hegység legmagasabb csúcsa sem. És a strandokat ugye mondanunk sem kell.
Ár: 134 000 Ft

Szantorini

Az egyik legtöbbet instagramozott görög szigeten található barlanglakás 250 éve még borospince volt, ma viszont egy nagyon trendin berendezett lakás, ahonnan pazar kilátás nyílik az Égei-tengerre. A ragyogó fehér és még ragyogóbb kék kontrasztjára építő Szantorini fullos panorámában tárul a lakók elé, a lakás pezsgőfürdővel ellátott teraszáról rálátni Therasia szigetére, a vulkánra és a kalderára. A lakásban öt vendég fér el, és a wifitől a légkondicionálásig minden extrával felszerelték.

Ár: 93 000 Ft

Tokió

Tokiói léptékkel mérve gigantikus, kastélyméretű ingatlan ez a 140 négyzetméteres lakás. Sibuja kerület egyik részében, Haradzsukuban található lakást nagyobb társaságnak érdemes kivennie, ugyanis tizenkét vendég is elfér benne. Ha ehhez hozzátesszük, hogy egy negyvenméteres terasz is tartozik hozzá, máris egy egészen egyedülálló lehetőségekkel rendelkező mini palotáról beszélünk. A lakás környéke tele van menő kávézókkal, dizájnerboltokkal, éttermekkel, és egyébként is kreatívügynökségek gyűjtőpontjának számít, szóval remek bázis, ha innen akarjuk felfedezni Sibuját, meg az egész fővárost.

Ár: 118 000 Ft

Penafiel

A Portótól észak-nyugatra fekvő kisváros egykoron fontos püspöki székhely volt, manapság főként borászatairól és spáiról ismert. Ez az ingatlan álomszerű fekvéssel bír, pontosan olyan helynek tűnik, ahová az ember elvonul, hogy átgondolja a dolgait, vagy éppen megírja azt a regényt, amit évek óta tervez. A négy hálószobás ingatlanban kilencen férnek el, van hozzá kültéri medence és egy pezsgőfürdő, gyümölcsöskert és csirkék, birkák is akadnak. Portó negyven kilométer autóval, de sétatávolságban is akadnak kávézók és éttermek. Ha pedig ki sem mozdulnánk, a rusztikus stílusú házból pazar kilátás nyílik a Duoro-folyó völgyre.

Ár: 91 000 Ft

porto | penafiel | szantorini | szállás | kalifornia

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram