Close
Öt trendi audiokonzol egyenesen a tengerentúlról

Öt trendi audiokonzol egyenesen a tengerentúlról

2018 lakberendezési trendjének középpontjában egyértelműen az egyedi kiegészítők állnak, melyek ultratrendi megoldásokat kínálnak, megidézve az 1950-es és 60-as évek hangulatát. Ez a divat teljes mértékben megfigyelhető az audiokonzolok terén is.

Hol van már az idő, amikor a fémes minimalista hatás volt a mérvadó egy legénylakásokban! Itt az ideje, hogy a vintázs stílus mindenhová, így a hifi-, a hangszóró- és lemezlejátszó-állványok közé is begyűrűzzön! Egy csokorba gyűjtöttük a legmenőbb tengerentúli dizájnerkonzolokat, amelyek garantáltan minden lakás ékei lehetnek.

Wrensilva Loft Sonos Edition

San Diego egy csodálatos város Kalifornia partjainál, ami nem csak a féktelen bulikról, a szörfös srácokról és a bikinis csajokról nevezetes, hanem világhírű dizájnereiről is. Ez a rendkívül látványos, analóg kinézetű digitális lemezlejátszó-konzol a hatvanas évek levegőjét árasztja magából.

Erről nem csak a diófaerezetű fabetét, hanem a fekete vékony vasváz, az egyszerű bakelittartó és a precíz matt fekete hangfalak is árulkodnak. A kiegészítő azontúl, hogy tökéletes hangzás biztosít, még remekül is mutat egy hófehér falú, fekete bútorokkal berendezett minimalista vagy vintázs hangulatú nappaliban. (Ár: 2499 dollár)

Symbol Audio Stereo Console

New Yorkot méltán tartják a világ első számú metropoliszának, hiszen olyan topkategóriás dizájnercégek otthona, mint a Symbol, mely 2012 óta gyárt analóg és digitális hangszórókhoz tartozó állványokat. Egyedi stílusuk miatt ezer konzol közül is felismerhetők az általuk tervezett darabok: a hatvanas évek stílusában megálmodott kisbútorok időtlen nosztalgiát sugároznak, és évtizedekkel visszarepítenek bennünket.

A konzolok ráadásul sokoldalúan használhatóak, hiszen vinil- és tévéállvány funkciót is tökéletesen ellátnak, miközben süllyesztett hangszóróiból nem csak a Beatles üvölthet, de Knézy Jenő úszóközvetítése is jól szól. (Ár: 4195 dollár)

Sitskie Open 45 Credenza

A mozgatható paneljeinek köszönhetően testre szabható Sitskie konzol lehetővé teszi, hogy a kábelek az egységen végig futva rejtve maradjanak akkor is, ha a hangszórókhoz egy lemezlejátszót csatlakoztatunk.

Egy kisebb komód funkcióját is tökéletesen elláthatja, hiszen szeparált részein lemezeket, cédéket, magazinokat, sőt, még virágot is tárolhatunk. A vékony, aranyszínű lábak még inkább kiemelik a diófa gyönyörű mélységét, egyúttal újabb szintre emelik mindazt, ami ezt a stílust jellemzi.

Hervet Manufacturier Audiosatt

Az első ránézésre egy kisebb méretű koporsóra hasonlító konzolt a Daft Punk álmodta meg, s egyszerre tud ellátni hangfal- és állványfunkciót. A natúr rózsafa vázat kiemelik a fényes fekete felületek. A kor legmodernebb audiotechnikája lehetővé teszi a darab a tökéletes, vezeték nélküli hangzását. (Ár: 17 800 euró.)

JLA M.1 NaturalxSilver

A JLA egyedi gyártmánya igazán remekül mutathat éppúgy egy vintázs-skandináv stílusú otthonban, mint egy ultramodern toronyház minimalista berendezése között. Az eredeti balti nyírfából készült darab minden 21. századi innovációt tartalmaz, így hatvanas éveket idéző hangulata ellenére abszolút a mai kor felhasználóinak igényeit szolgálja ki.

A wifikompatibilis konzol például automatikusan lejátssza a kedvenc számainkat az iTunes-ról vagy a Spotifyról, hogy aztán százwattos hangszórójával, mély- és magasnyomójával hihetetlen basszus mellett szólaltassa meg azokat. (Ár: 1800 dollár)

+1 Miniforms Skap X

Ha ki akarjuk maxolni nappalinkban a Mad Men – Reklámőrültek hatást, nem kell feltétlenül átrepülnünk az Atlanti-óceánt! Ugorjunk ki Itáliába, és szerezzük be a Miniforms ízig-vérig ötvenes éveket idéző asztalát.

A két audiobemenettel felszerelt konzolhoz távirányító is tartozik, Blootooth-csatlakozása miatt akár okostelefonnal is összekapcsolható. Az állványt otthonunk megjelenéséhez igazíthatjuk, a tervezők ugyanis lehetővé teszik, hogy ízlésünk szerint válasszunk különböző színű ajtók és fiókok között. (Ár: 3720 dollár.)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom