Close
Öt trendi audiokonzol egyenesen a tengerentúlról

Öt trendi audiokonzol egyenesen a tengerentúlról

2018 lakberendezési trendjének középpontjában egyértelműen az egyedi kiegészítők állnak, melyek ultratrendi megoldásokat kínálnak, megidézve az 1950-es és 60-as évek hangulatát. Ez a divat teljes mértékben megfigyelhető az audiokonzolok terén is.

Hol van már az idő, amikor a fémes minimalista hatás volt a mérvadó egy legénylakásokban! Itt az ideje, hogy a vintázs stílus mindenhová, így a hifi-, a hangszóró- és lemezlejátszó-állványok közé is begyűrűzzön! Egy csokorba gyűjtöttük a legmenőbb tengerentúli dizájnerkonzolokat, amelyek garantáltan minden lakás ékei lehetnek.

Wrensilva Loft Sonos Edition

San Diego egy csodálatos város Kalifornia partjainál, ami nem csak a féktelen bulikról, a szörfös srácokról és a bikinis csajokról nevezetes, hanem világhírű dizájnereiről is. Ez a rendkívül látványos, analóg kinézetű digitális lemezlejátszó-konzol a hatvanas évek levegőjét árasztja magából.

Erről nem csak a diófaerezetű fabetét, hanem a fekete vékony vasváz, az egyszerű bakelittartó és a precíz matt fekete hangfalak is árulkodnak. A kiegészítő azontúl, hogy tökéletes hangzás biztosít, még remekül is mutat egy hófehér falú, fekete bútorokkal berendezett minimalista vagy vintázs hangulatú nappaliban. (Ár: 2499 dollár)

Symbol Audio Stereo Console

New Yorkot méltán tartják a világ első számú metropoliszának, hiszen olyan topkategóriás dizájnercégek otthona, mint a Symbol, mely 2012 óta gyárt analóg és digitális hangszórókhoz tartozó állványokat. Egyedi stílusuk miatt ezer konzol közül is felismerhetők az általuk tervezett darabok: a hatvanas évek stílusában megálmodott kisbútorok időtlen nosztalgiát sugároznak, és évtizedekkel visszarepítenek bennünket.

A konzolok ráadásul sokoldalúan használhatóak, hiszen vinil- és tévéállvány funkciót is tökéletesen ellátnak, miközben süllyesztett hangszóróiból nem csak a Beatles üvölthet, de Knézy Jenő úszóközvetítése is jól szól. (Ár: 4195 dollár)

Sitskie Open 45 Credenza

A mozgatható paneljeinek köszönhetően testre szabható Sitskie konzol lehetővé teszi, hogy a kábelek az egységen végig futva rejtve maradjanak akkor is, ha a hangszórókhoz egy lemezlejátszót csatlakoztatunk.

Egy kisebb komód funkcióját is tökéletesen elláthatja, hiszen szeparált részein lemezeket, cédéket, magazinokat, sőt, még virágot is tárolhatunk. A vékony, aranyszínű lábak még inkább kiemelik a diófa gyönyörű mélységét, egyúttal újabb szintre emelik mindazt, ami ezt a stílust jellemzi.

Hervet Manufacturier Audiosatt

Az első ránézésre egy kisebb méretű koporsóra hasonlító konzolt a Daft Punk álmodta meg, s egyszerre tud ellátni hangfal- és állványfunkciót. A natúr rózsafa vázat kiemelik a fényes fekete felületek. A kor legmodernebb audiotechnikája lehetővé teszi a darab a tökéletes, vezeték nélküli hangzását. (Ár: 17 800 euró.)

JLA M.1 NaturalxSilver

A JLA egyedi gyártmánya igazán remekül mutathat éppúgy egy vintázs-skandináv stílusú otthonban, mint egy ultramodern toronyház minimalista berendezése között. Az eredeti balti nyírfából készült darab minden 21. századi innovációt tartalmaz, így hatvanas éveket idéző hangulata ellenére abszolút a mai kor felhasználóinak igényeit szolgálja ki.

A wifikompatibilis konzol például automatikusan lejátssza a kedvenc számainkat az iTunes-ról vagy a Spotifyról, hogy aztán százwattos hangszórójával, mély- és magasnyomójával hihetetlen basszus mellett szólaltassa meg azokat. (Ár: 1800 dollár)

+1 Miniforms Skap X

Ha ki akarjuk maxolni nappalinkban a Mad Men – Reklámőrültek hatást, nem kell feltétlenül átrepülnünk az Atlanti-óceánt! Ugorjunk ki Itáliába, és szerezzük be a Miniforms ízig-vérig ötvenes éveket idéző asztalát.

A két audiobemenettel felszerelt konzolhoz távirányító is tartozik, Blootooth-csatlakozása miatt akár okostelefonnal is összekapcsolható. Az állványt otthonunk megjelenéséhez igazíthatjuk, a tervezők ugyanis lehetővé teszik, hogy ízlésünk szerint válasszunk különböző színű ajtók és fiókok között. (Ár: 3720 dollár.)

vynil | sitskie credenza | symbol audio stereo consol | bakelit | jlam.1

FOLYTASD EZZEL

A hangzás tudománya: érkezik a Dyson légtisztítós, aktív zajszűréssel ellátott hi-fi fejhallgatója

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram